FERHAT AKGÜN

Tekirdağ’da hızı saatte 65 kilometreyi bulan lodos hayatı olumsuz etkiledi. Yer yer fırtına şeklinde seyreden kuvvetli rüzgar nedeniyle balıkçılar denize açılamadı, feribot seferleri iptal edildi. Gece ise gökten yağmurla karışık çamur yağdı.

Tekirdağ'da sabah saatlerinde etkisini artıran lodos hayatı olumsuz etkiliyor. Saatteki hızı 65 kilometreye kadar çıkan lodos nedeniyle kıyılarda dalgalar oluşurken, deniz ulaşımında aksamalar meydana geldi. Tekirdağ Karabiga-Avşa ve Marmara Adası feribot lodos nedeniyle iptal edildi. Öte yandan Tekirdağ, Şarköy, Hoşköy, Kumbağ ve Barbaros balıkçı barınaklarındaki balıkçılar lodos nedeniyle denize açılamadı. Gece saatlerinde ise araçların üzerine yağmurla birlikte çamur yağdı.

Meteoroloji'den yapılan uyarıda, sabah saatlerinden itibaren lodosun bölge genelinde kuvvetli ve tam fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi. Vatandaşlardan çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

*Araçların üzerine yağan çamur

*Araçların yıkanması

*Limandaki balıkçı tekneleri

*Denizde oluşan dalgalar

*Yolda yürüyenler

*Dalgalanan bayrak

 

Kaynak: anka