ONUR SAĞSÖZ 

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast düzenlemek isteyen timi Marmaris’teki bir menfezde yakalayan, bugün Erzurum Jandarma Bölge Komutanı olarak görev yapan Tuğgeneral Semih Okyar, şehit annesi Rahime Güneş’e bir hayalini gerçekleştirme sözü verdi. Okyar, Güneş’i, oğlunun şehit olduğu yere gönderecek.

Tuğgeneral Okyar, 15 Temmuz şehitleri için Karskapı Şehitliği’nde düzenlenen anma töreni sırasında, 2012’de şehit düşen oğlunun mezarı başında dua eden Rahime Güneş ile sohbet etti. Mezara karanfil bırakan Okyar, “Başınız sağ olsun, nerede şehit oldu?” diye sordu.

BİR ANDA GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Bunun üzerine Rahime Güneş, “Siirt Pervari’de helikopter kazasında” dedi. Siirt’in eski görev yerlerinden biri olduğunu söyleyen Okyar, “Seni oraya gönderelim olur mu” diye sorunca bir anda gözyaşlarına boğulan şehit annesi Güneş, “Oraya gitmek benim hayalimdi. Her şeyde bir hayır var işte. Allah senden razı olsun. Allah ayağına taş değdirmesin” diye dua etti. Tuğgeneral Okyar, kendisine sarılan Güneş’e, “Tamam, söz. Seni oraya göndereceğim” diye karşılık verdi.

 

Kaynak: anka