10 Aralık’ta başlayacak EXPO 2021 Hatay’ın tanıtımında büyük rol üstlenen Expo Gönüllüleri, organizasyonun maskotlarına hayat veren dağ ceylanlarının yaşam alanını gezdi.

Gazella gazellaların üretim merkezinde dağ ceylanlarını yakından görme fırsatı bulan EXPO Gönüllüleri, manzarası ve florası ile önemli bir bölge olan Kırıkhan Gölbaşı sulak alanını da ziyaret etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi EXPO Akademiler Direktörlüğü tarafından düzenlenen gezide gönüllüler, dağ ceylanlarını elleriyle besleyerek farklı bir deneyim yaşama imkânı buldu.

EXPO Akademiler Direktörü Aybüke Aktemur, gezinin farkındalık açısından önemine vurgu yaparak, “Bugün burada Gazella gazellalar hakkında farkındalık yaratmak için bir rota oluşturduk. Üretim tesislerinde olan dağ ceylanlarının son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldık” dedi.

Etkinlik sayesinde dağ ceylanlarının yaşama alanlarını yakından görme fırsatını bulduklarını belirten EXPO Gönüllüsü Servet Bilmez, “Daha önce dağ ceylanlarını görme imkânım olmamıştı. Bu etkinlik sayesinde keşfetmiş oldum. Çevreme de dağ ceylanları hakkında bilgiler vereceğim. Bu etkinliğin bu açıdan fayda sağladığını düşünüyorum” diye konuştu.

“HATAYLI OLARAK BİLMEDİKLERİMİZİ EXPO SAYESİNDE ÖĞRENMİŞ OLUYORUZ”

EXPO Gönüllüsü Sevilay Çağlar ise geziyle ilgili düşüncelerini, “Düzenli olarak etkinliklere katılıyor, yeni ve farklı şeyler öğreniyoruz. Bizlere dağ ceylanlarını görme imkânı sunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’a teşekkür ederim. Dağ ceylanlarının neslinin tükenmekte olduğunu ve burada sağlıklı bir şekilde üretimlerine devam edildiğine şahit olduk. Bunun için gururluyum. Hataylı olarak bilmediklerimizi EXPO sayesinde öğrenmiş oluyoruz” sözleriyle die getirdi.

 

Kaynak: anka