ALİ EKBER ŞEN

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesi Menteş mahallesinde bir apartmanda görevli olan Engin Arıcı’nın evinin kapısına “Alevi defol Kürt” şeklindeki ırkçı yazı yazılmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturmayı yürüten polis, çevredeki güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüleri inceleyerek yazının apartman görevlisi Engin Arıcı tarafından yazıldığını belirledi. Gideceği Avrupa ülkesinde iltica başvurusunun kabul edilmesi için bu yola başvurduğunu itiraf eden Arıcı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Apartman görevlisi Engin Arıcı, 3 gün önce evinin kapısına “Alevi defol Kürt” şeklinde yazı yazıldığını belirterek polise başvurmuştu. Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, çevredeki güvenlik kamara görüntülerini inceleyince söz konusu yazının apartman görevlisi Engin Arıcı tarafından yazıldığı belirlendi. Gideceği Avrupa ülkelerinde irtica etmek için böyle bir yola başvurduğunu itiraf eden Engin Arıcı, şikayetçi olarak gittiği karakoldan “Halkı kin ve nefrette sürükleme’ zanlısı olarak çıktı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ, TUTUKLANDI

Güvenlik kamera görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra suçunu itiraf eden Engin Arıcı, aile fertleriyle daha iyi bir yaşam için Avrupa’nın herhangi bir ülkesine gitmeyi planladığını, yazıyı da iltica başvurusunda bulunurken delil olarak kullanmak için yazdığını söyledi. Hakkında “Halkı kin ve nefrete sürüklemek” suçundan işlem yapılarak mahkemeye çıkartılan Engin Arıcı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: anka