GÖKHAN TUZLADAN 

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik, AKP Edirne Gençlik Kolları Başkanı Burak Cambaz’ın, bir öğrencinin Orduevi durağında otobüs beklediği için sınavına geç kaldığı iddiasına yanıt verdi. Giyik, "Yarın sabah 10:00’da Orduevi durağına giderim, eğer araç gelmezse ben bu mesleği bırakacağım" dedi.

AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Cambaz, yaptığı açıklamada, "Sabah 10:00’da bir öğrenci kardeşimiz Orduevi durağında ETUS’u bekledi. Saat 11:00’de sınavı başlayacak olan öğrenci kardeşimiz tam bir saat ETUS’u bekledi ve sınavına 20 dakika geç kaldı" demişti.

Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan ETUS Başkanı Hakan Giyik, “Orduevi durağından bahsetmiş. Orası ETUS’un ana duraklarından biri. En çok yolcu potansiyeli olan duruklardan biri. Saat 10:00’dan 11:00’e kadar bir öğrenci otobüs beklemiş. Kesinlikle böyle bir şey olmaz. Ben buradan açıkça söylüyorum; yarın sabah saat 10:00’da gelsin, eğer 11:00’e kadar araç gelmezse ben mesleği bırakacağım” dedi.

AKP Gençlik Kolları Edirne İl Başkanı'nın eğilmesi gereken daha gerçekçi sorunlar olduğunu söyleyen Giyik, şunları söyledi:

“Ben de onu göreve davet ediyorum. Geçtiğimiz günlerde burada TOKİ’deki Çelebi öğrenci yurdu ile ilgili bir sıkıntı vardı, oradan öğrencileri davet ettim. Burada toplantı yaptık. Oradaki öğrencilerin de sıkıntısı şu; ETUS’un çok dolu olduğunu söylüyorlardı, o bölgede araçları fazlalaştırdık. Daha sonraki sıkıntıları da şu; ‘part time çalışmak istiyoruz ama iş yok Edirne’de’. Ben, o öğrencilerin içinden 5 kişiyi denetimle ilgili işe aldım. Keşke o gençlik kolları başkanımız da görevini yapsa, gençlerimize iş sahaları kursa, gençlerimiz çalışsa. Sadece çamur at izi kalsın. ‘Çalışmıyor, etmiyor, görevini yapmıyor’ demekle bu işler olmaz. Esnafın durumu ortada zaten. Bu iş hangi zorluklarla yapılıyor o biliyor mu? O yüzden gençlik kolları başkanının o iddiasına katılmıyorum. Varsa öyle bir iddiası, yarın sabah 10:00’da Orduevi durağına giderim, eğer araç gelmezse ben bu mesleği bırakacağım.”

Kaynak: anka