YUSUF KILIÇ

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde, evli olduğu Esra Maş’ı (31) 5 çocuğunun önünde öldüren Hasan Maş (35) tutuklandı. Hasan Maş, ifadesinde, kendisine bıçak çektiğini iddia ederek öldürdüğü Esra Maş'ı suçladı.

Olayın ardından yakalanarak gözaltına alınan ve Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan Hasan Maş’ın, polise verdiği ifadede, yaşananlardan dolayı öldürdüğü Esra Maş'ı suçladığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; Maş, ifadesinde, "Oğuzeli’ne yakınlarımızı ziyaret etmek için giderken araç içerisinde tartıştık. Tartışma büyüyünce çocukları araçtan indirdik. Sonrasında eşim bana bıçak çekti. Ben de bunun üzerine araçtan indikten sonra onun olduğu tarafa geçerek birkaç el ateş ettim. Sonra da kaçtım" dedi.

Cinayet zanlısı Hasan Maş, işlemlerinin ardından sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Beş çocuğun ise Esra Maş'ın ailesine teslim edildiği bildirildi.

Esra Maş ve Hasan Maş, çocukları ile birlikte Gaziantep’ten Oğuzeli ilçesine misafirliğe gitmişti. Hasan Maş’ın kardeşine ait fırının önüne gelen çift arasında tartışma çıkmış, Hasan Maş, araç içerisinde oturan Esra Maş’a 5 el ateş ederek ağır yaralamıştı. Çevredeki vatandaşların haber vermesi ile olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Oğuzeli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Esra Maş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Cinayet zanlısı Hasan Maş, olay yerine yakın bir bölgedeki cami içerisinde yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Kaynak: anka