ÖZGE ZAİM

Eskişehir’de Tayfur Bayar Lisesi bahçesinde bulunan bazı ağaçların, Ali Güven Meslek ve Anadolu Lisesi’nin düğün salonunu büyütmek ve yeni atölye yapımı projesi amacıyla kesildiği ileri sürüldü. Okul bahçesindeki ağaç kesiminin durdurulması için, imza kampanyası başlatıldı.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüteceği proje kapsamında Tayfur Bayar Lisesi’nin bahçesindeki 70 ağacın kesildiği iddia edildi. Ayrıca, proje için ağaçlık alana yaklaşık 30 metre fazladan girildiği ileri sürüldü.

“BU VAHİM DAVRANIŞ ACİLEN DURDURULMALI”

Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yaş kesen baş keser. Atasözümüz en elim şekliyle her türlü toplumsal sıkıntının çözümü olarak görülen eğitim kurumlarından Eskişehir Tayfur Bayar Lisesi bahçesinde gerçekleşiyor. Öğrenci, öğretmen ve velilerin emekleriyle oluşmuş 15 ile 20 yıllık ağaçlar, duyumlara göre; düğün salonu yapmak amacıyla kesiliyor. Ümidimiz aklıselimin galip gelmesi ve baş kesmeye son verilmesi. Milletin malının milletin hayrına kullanılmasıdır. Öncelikli olarak yetkililerden, sonrasında toplumun bütün bireylerinden akciğerlerimize yapılan bu vahim davranışın durdurulması için duyarlılık bekliyoruz. Okul ağaçlarının düğün salonunu genişletilmek amacıyla kesilmesinin MEB tarafından açıklanmalıdır.”

“AĞAÇ KATLİAMINA KARŞI KAMPANYA”

Diğer yandan sosyal medyada ağaç katliamının durdurulması için de imza kampanyası başlatıldı. Kampanya metni şöyle:

“Eskişehir Tepebaşı İlçesi’nde bulunan Tayfur Bayar Anadolu Lisesi’nin bahçesindeki ağaçlar düğün salonu için katledildi. Ali Güven Meslek ve Anadolu Lisesi’nin bahçesinde halihazırda bulunan düğün salonunun büyütmek için 21.05.2021 tarihinde Tayfur Bayar Anadolu Lisesi’nin bahçe duvarı yıkılarak yıllardır öğrenci ve öğretmenler tarafından dikilen ve bin bir özenle bakılan okulun ağaçları kesildi. Bu katliamın durdurulması için gerekli kampanyanın başlatılmasını talep ediyoruz.”

 

Kaynak: anka