ÖZGE ZAİM

Eskişehir’deki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında, aynı meydanda aynı anda hem sivil toplum kuruluşlarının etkinliği hem de valiliğin aşure programı yapıldı. Valiliğin etkinliğinde dualar, sivil toplum kuruluşlarının kutlamasında ise İzmir Marşı okundu.

Eskişehir’de demokratik kitle örgütleri ve bazı sendikalar; 30 Ağustos Zafer Bayramı için Vilayet Meydanı’nda toplandı. Sivil toplum kuruluşları, Atatürk anıtına çelenk bıraktı, basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasının yapılacağı yer ve saatte Eskişehir Valiliği tarafından da 30 Ağustos Zafer Bayramı programı kapsamında aşure etkinliği gerçekleşti. Valiliğin etkinliğinde dualar, sivil toplum kuruluşlarının kutlamasında ise İzmir Marşı okundu.

Basın açıklamasına katılan Eğitim-İş Eskişehir Şubesi Fatma Eryılmaz, aynı saatte ve alanda yapılan aşure etkinliğine tepki göstererek, “Herkesi alkışlıyorum. Böyle basit oyunlara pabuç bırakmayacağız. Sağ olasınız, var olasınız. O zaman son bir şey. Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedi. Ardından "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atıldı.

Kaynak: anka