Eskişehir Kent Konseyi, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti. Alpu’ya yapılmak istenen termik santral ve Sevinç Köyü’ne yapılmak istenen kömür ocağı konularının ön plana çıktığı ziyarette, Eskişehir ve Eskişehir halkına zarar verecek herhangi bir çalışmaya izin verilmeyeceğinin altı çizildi.

Gerçekleşen genel kurulda yeniden Eskişehir Kent Konseyi Başkanı seçilen Nuray Akçasoy, yeni yürütme kurulu üyeleri ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti.

Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen ziyaretin ana gündem maddesi ise Eskişehir’e ve verimli tarım arazilerine geri dönülmez zararlar verecek olan Termik Santral ve Kömür Ocağı projeleri oldu.

"OVAMIZDA VE ŞEHRİMİZDE YERALTI KÖMÜR OCAĞI İSTEMİYORUZ"

Başkan Kurt, ziyarette bir süre Akçasoy ve arkadaşları ile pandemi ve korona ile ilgili sohbet etti. Genel kurul sonrasında gerçekleştirdikleri bu ziyaretin koronavirüs nedeniyle bugüne kaldığını belirten Akçasoy, geçtiğimiz günlerde korona virüse yakalan ve hastalığı hafif bir şekilde atlatarak görevinin başına dönen Başkan Kurt’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başkan Kurt ve Akçasoy, ziyarette Eskişehir’in verimli topraklarına sahip Alpu ve Sevinç Mahallesi’ne yapılmak istenen termik santral ve kömür ocağına da değindi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeniden ÇED sürecinin başlatıldığını söyleyen Akçasoy, söz konusu bu kömür ocağına karşı mücadele edeceklerinin altını çizdi. Sevinç Mahallesi halkının ve Eskişehirlilerin ÇED Raporu Halkı Bilgilendirme Toplantısı’nda gösterdiği tepkinin de bu mücadelenin bir parçası olduğunu kaydeden Akçasoy, ÇED sürecinin bir an önce iptal edilmesini istedi. Akçasoy, “Ovamızda ve şehrimizde yeraltı kömür ocağı istemiyoruz. Eskişehir Kent Konseyi olarak tüm süreci yakından takip edeceğiz ve Eskişehir’e zarar verecek bu projeye izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

"SEVİNÇ MAHALLESİ’NE KÖMÜR OCAĞI YAPTIRMAYACAĞIZ"

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ve Yürütme Kuruluna ziyaretleri için teşekkür eden Başkan Kurt, Akçasoy ve arkadaşlarına çalışmalarında başarılar diledi.

Odunpazarı’na ve Eskişehir’e zarar verecek herhangi bir çalışmaya izin vermeyeceklerini kaydeden Başkan Kurt, “20 Ocak’ta Sevinç Mahallesi’nde gerçekleştirilmek istenen Halkı Bilgilendirme Toplantısı’nda da söylediğim gibi Sevinç bizim belediyemiz sınırları içerisinde. Sevinç Mahallesi’ne yapılmak istenen kömür ocağı yanlış bir iştir. Yanlış olduğu da geçmişteki mahkeme kararları ve bilirkişi raporlarından bellidir. Sevinç Mahallesine dolayısıyla Odunpazarı ve Eskişehir’e zarar verecek bir işe izin veremeyiz. Odunpazarı Belediyesi olarak havamıza, suyumuza, toprağımıza sahip çıkacak ve Sevinç Mahallesi’ne kömür ocağı yaptırmayacağız” dedi.  

 

 

Kaynak: anka