ÖZGE ZAİM

Eskişehir Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban, 14 aydır kapalı olan esnafın can çekiştiğini söyledi. Çoban, “Hükümetimiz iş yerimizi açıp, kapalı günlerdeki SGK, Bağ-Kur ve vergilerimizi almayıp mağdur olan esnafımıza 25 bin TL Hibe kredi vermesi lazım ki yaşama şansımız olsun. Hakkımızı da o zaman helal ederiz” dedi.

Tam kapanma sonrası açılmayı umduklarını ama İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile açılamayacaklarını gördüklerini ve büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını söyleyen Çoban, “Hükümetimizden esnafımıza yapılan yardın esnafların yarasına merhem olmadı. Yapılan yardımları 14 aya bölersek ayda 50 TL bile etmiyor. Esnafımız kredi kartı, banka kredisi ve esnaf kredi kooperatiflerinden aldıkları kredileri ödeyemediklerinden dolayı sicillerine işledi, bu sebepten bankalarda artık kredi vermiyor. Hizmet sektörü olduğumuz için eğlence sektörü deyip KOSGEB kredilerinden yararlanamıyoruz. Zaten kredileri sicili iyi olanlar alabiliyor. Elde olmayan nedenlerden dolayı sicilimizi de bozduk. Olan yine biz mağdurlara oldu” diye konuştu.

Çoban, taleplerini ise şöyle açıkladı:

“Hükümetimiz iş yerlerimizi açıp kapalı günlerdeki SGK, Bağkur ve vergilerimizi almayıp mağdur olan esnafımıza 25.000 TL Hibe kredi vermesi lazım ki yaşama şansımız olsun. Hakkımızı da o zaman helal ederiz” dedi.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Video 1: Eskişehir Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban'ın açıklaması

Video 2: 16.saniyeden sonra Helalleşme şartlarını açıklıyor

Kaynak: anka