Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir’in kurtuluşunu, Odunpazarı Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle kutladı. Eskişehirliler, kurtuluş coşkusunu halk dansları gösterisi ve Gönül Onar Konseri ile doyasıya yaşadı.

Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir’in kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü, tarihe tanıklık eden Odunpazarı Meydanı’nda kutladı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik büyük bir coşkuya sahne oldu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir’in kurtuluşunun 99’uncu yılını kutlayarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“1922-1923’lü yıllar Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temeli. Eskişehir uzun süre işgal altında kalmış ve 2 Eylül 1922’de bu işgalden kurtulmuştur. Eskişehirlilerin Kurtuluş Savaşındaki kahramanlıkları ve mücadelesi tarihimizde önemli bir yer almaktadır. Biz de 100 yıl sonra bu günleri ayakta tutmanın formüllerini hep birlikte bulmalıyız. Pandemiden sonra burada ilk defa yan yana geliyoruz. Eskişehir’imizin kurtuluşunu coşku ile kutlamak istiyoruz. Katıldığınız için herkese teşekkür ediyorum. Kurtuluş günümüz kutlu olsun.”

Etkinlikte ,Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Halk Dansları Ekibi, halk dansları gösterisi yaptı. Ardında da Sosyal İşler Müdürlüğü eğitmenlerinden Gönül Onar sahne alarak sevşlen şarkıları Eskişehirliler için seslendirdi. Konserinde marşlara da yer veren Onar’a vatandaşlar da hep bir ağızdan eşlik etti.

Kaynak: anka