ÖZGE ZAİM 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ), kullanma suyuna yüzde 20 zam yapılmasını oyçokluğu ile kabul etti.

ESKİ genel kurulu toplantılarının üçüncü oturumu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Aydın Ünlüce başkanlığında toplandı. Toplantıda, kullanma suyuna yüzde 20 zam yapılması ile ilgili teklif görüşüldü. Belediye Meclisi CHP’li üyesi Mustafa Önder, şunları söyledi:

"Günümüz ekonomisinin şu an ki seyirlerine bakarak, bu yüzde 20 ile böyle bir müessese müdürlüğü ne kadar daha ayakta kalabileceğini bilemiyoruz. Türkiye’de açıklanan enflasyon yüzde 19,6. Lakin tüm harçlar vs. yüzde 36 küsur. Dolayısıyla enflasyon 19 küsur iken cezalar, harçlar, vergiler 36 açıklanıyorsa bu gerçek enflasyon değildir. İdare ayakta kalamaz, daha yüksek oranda zam talep edilmesi gerekiyor. İdareye bakar mısınız? Memlekette harçlarda, vergilerde, cezalarda yüzde 36 artış varken ESKİ yöneticileri gerçekten kendilerinden fedakârlıkta bulunarak, özveride bulunarak çok insanca ve cesurca 'hayır halkımızın belini bükemeyiz' diyor. Dolayısıyla yüzde 20’yi şu an için idare etmek zorundayız.” 

Belediye Meclisi Murat Özcan ise “Önemli olan, zammın 1 Ocak’tan itibaren geçerli olması sağlanmıştır.  Başkanın 2021 yılının bitmesine bir ay kala zam yapmadık açıklaması yapmasının anlamlı olmadığını düşünüyorum. 2021 yılında zam yapmadık ve yapmayacağız açıklaması senenin başında, ortasında yapılır. Sonunda yapılmaz” dedi.

Alınan karara göre, kullanma suyuna yapılan yüzde 20 oranındaki zam, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak.

 

 

Kaynak: anka