Eskişehir’in yüksek kesimlerinde hâlâ etkisini gösteren kar yağışı, zaman zaman elektrik kesintilerine de sebep oluyor. Tepebaşı ilçesi Tandır Mahallesi Kurbanpınar mevkiinde kar yağışı ve rüzgâr etkisiyle elektrik trafosunda meydana gelen arızayı gidermek için yola çıkan Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. ekiplerine, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de yolu açarak destek oldu.

1200 rakım ile Eskişehir’in en yüksekte bulunan yerleşim yerlerinden biri olan Tandır Mahallesi ve çevresinde kar yağışı ve tipi sebebiyle 26 Ocak Çarşamba günü elektrik kesintisi yaşandı. Tandır Mahallesi Kurbanpınar mevkiinden yaklaşık 3 kilometre uzakta bulunan arızalanan elektrik direğine ulaşım için OEDAŞ ekipleri, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ile iletişime geçti. OEDAŞ’ın çağrısına hemen yanıt veren Büyükşehir Belediyesi ekiplerin ulaşımını sağladı.

OEDAŞ personeli, “Kurbanpınar mevkiinde yaklaşık bir gündür elektrik verilemiyor. Arazi şartlarından dolayı arızayı gidereceğimiz yere ulaşamıyorduk. Ama şuan da bölgeye ulaştık ve arkadaşlarımız çalışmaya başladı. Büyükşehir Belediyemize bizlere ulaşım desteği sağladığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: anka