GAMZE ŞİMŞEK

Mersin’in Erdemli ilçesinde geçen hafta tartıştığı eşi Semra Çetin’i öldüren Ahmet Çetin, üç gün önce mahkemeye çıkarılmak için getirildiği adliyede intihar etti. Ağır yaralı olarak tedaviye alınan Çetin, dün akşam yaşamını yitirdi. 

Edinilen bilgiye göre olay; cuma günü Merkez Mahallesi’nde yaşandı. Ahmet Çetin, tartıştığı eşi Semra Çetin’i öldürdü ve olay yerinden kaçtı. Çetin, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri tarafından Silifke’ye kaçarken yakalandı. Sorgusunda “eşini öldürdüğünü” itiraf eden Ahmet Çetin, cumartesi günü, kelepçe takılarak ve çelik yelek giydirilerek Erdemli Adliyesi’ne götürüldü.

İFADE VERMEK İÇİN BEKLİYORDU

Çetin, polisteki sorgusundan sonra çelik yelek giydirilerek elleri arkadan kelepçelenerek yoğun güvenlik önlemleri altında adliye götürüldü. İfade vermek üzere beklediği sırada intihar etti. Erdemli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan Ahmet Çetin, dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Edinilen bilgilere göre; katil zanlısı Ahmet Çetin’in kız kardeşi Halime Çetin’in de KKTC’de 4 Ekim 2017’de birlikte yaşadığı Hayrettin Özcömert tarafından av tüfeği ile vurularak öldürüldü. Özcömert’in de olay sonrası intihara teşebbüs ettiği ve kaldırıldığı hastanedeki tedavisinin ardından tutuklandığı öğrenildi.

Kaynak: anka