İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un faaliyete geçirdiği Derman Çarşısı ile ilçedeki ihtiyaç sahibi yurttaşlara yönelik yardımlarda bulunuluyor. Uygulamada beyaz eşyadan, gıdaya, sünnet kıyafetlerinden, yeni doğan paketine kadar pek çok yardım ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen merkezde beyaz eşya, giyim, ayakkabı, gıda, temizlik ürünleri, gelinlik, yenidoğan paketi, oyuncak, okul ve sünnet kıyafetleri gibi pek çok ürün yer alıyor. Yurttaşlar, Esenyurt Kültür Merkezi içerisinde yer alan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne başvuru yaparak Derman Çarşısı’ndan yararlanabiliyor. Başvuru sonrasında yapılan sosyal incelemeler sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlar, ihtiyaç duydukları ürünleri buradan temin edebiliyor.

"İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ"

İhtiyaç sahibi yurttaşların yanında olduklarını vurgulayan Esenyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Beyaz Masa Sorumlusu Canan Düzcü, “Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’un hayata geçirdiği Derman Çarşısı ile binlerce vatandaşımıza yardımda bulunduk. Çarşımızda; giyim, ayakkabı, ev eşyası, gelinlik, sünnet kıyafeti gibi birçok ürün yer alıyor. Beyaz masaya başvuru yapan vatandaşlarımız kendilerine verilen yardım fişleriyle çarşımıza gelerek istedikleri ürünü alabilirler. Derman Çarşısı’nın en güzel yanı da vatandaşlarımızın buraya gelerek, mağazada alışveriş yapıyor gibi kendi beğendikleri ürünleri alabilmesi” dedi.

 

Kaynak: anka