Esenyurt Belediyesi’nin kadınlara spor alışkanlığı kazandırmayı amacıyla hayata geçirdiği "Çocuklar Okula, Anneler Spora" projesinde, çocuklarını okula bırakan anneler, kendilerine en yakın spor tesisinde ter atıp sağlıklı kalıyor. Haftanın altı günü açık olan salonlarda, kadınlara özel pilates, zumba, step ve aerobik gibi grup dersleri de veriliyor.

Spor salonlarında fitness branşında haftanın üç günü kadınlara hizmet verdiklerini söyleyen Esenkent Spor Merkezi Tesis Sorumlusu Erdinç Görmüş, “Müdürlüğümüz bünyesinde 10 tesisimiz var. Bu tesisimizde bay ve bayanlara özel fitness eğitimleri verilmekte. Ayrıca tesislerimizde bayanlara özel crunch, pilates dersleri yapılıyor. Okulların açılmasıyla beraber sloganımız belli ‘Çocuklar Okula, Anneler Spora’ diyoruz. Haftanın üç günü kadınlara hizmet vermekteyiz. Vatandaşlarımız, kendilerine en yakın tesislere giderek üye olabilirler” dedi.

“FITNESS, TÜM VÜCUDU ÇALIŞTIRAN TEMEL BİR SPOR DALIDIR”

Sağlıklı bir yaşam için vatandaşları spor salonlarına davet eden Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Fitness Antrenörü Rabia Keskinoğlu, “Fitness, tüm vücudu çalıştıran temel bir spor dalıdır. Sadece formda kalmak için değil, sağlık için yapılması gereken bir daldır. Vücudumuzun sağlıklı, dinç kalması ve yağ oranımızı dengede tutmamız için spor yapmamız gerekiyor. Bunun yanında dengeli beslenmemiz gerekiyor. Spor eğitimlerimiz sadece fitness ile sınırlı değil, aynı zamanda pilates, zumba, step ve aerobik dersleri de veriyoruz. Sağlıklı bir yaşam için tüm vatandaşlarımızı spor salonlarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: anka