Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali’nin 5. günü de söyleşiler, imza günleri, tiyatrolar ve atölyelerle devam etti. Festivalde, şair Ahmet Telli’nin imza günü, yazar, oyuncu ve yönetmen Ercan Kesal’ın söyleşisi ve imza günü ve sanatçı Ferhat Göçer’in “Aldırma Gönül” adlı müzikal tiyatrosu gelen vatandaşlarla buluştu.

Esenyurt Belediyesi’nin 15-24 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali 5. gününde de imza günü, söyleşi ve şiir ve müzik dinletisiyle devam etti. İlçede ilk kez düzenlenen festivale vatandaşlar ilgi gösterdi. 

KESAL: “UMARIM SÜRDÜRÜLEBİLİR, DEVAMI GELEN BİR ETKİNLİĞE DÖNÜŞÜR”

Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali, Ercan Kesal’ı da sevenleriyle buluşturdu. Eski Belediye Binası Meclis Salonu’nda okurlarla bir araya gelen Kesal, yoğun ilgiyle karşılandı. Kesal, “Katkı sunmak için buradayım. Bu buluşmaya vesile oldukları için de yetkililere çok teşekkür ediyorum. Umarım sürdürülebilir, devamı gelen bir etkinliğe dönüşür. Yine her yıl burada olmaktan mutlu olurum” dedi.

“FESTİVALE SAHİP ÇIKTIKÇA ESENYURT'A NEFES OLACAKSINIZ”

Usta Yazar Sebahattin Ali’nin yaşamını hikayeler, şarkılar ve şiirlerle anlatan Ferhat Göçer, “Zor bir görev. Festivallerin ilk yılı en zor yıldır. Bu geleneği oturtmak büyük emek ister. Bu ilk festivalde beni aralarında görmek istemeleri benim için büyük bir onur. Bu açıdan tüm Esenyurt Belediyesi çalışanlarına ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Başarılarının daim olmasını diliyorum. Sizler bu festivale sahip çıktıkça Esenyurt'a nefes olacaksınız. Onların hayata bakmasını, bakış açılarını değiştirmeye yardımcı olacaksınız. Dünyalarını renklendireceksiniz, güzelleştireceksiniz. Bu açıdan kendi adıma, bir sanatçı olarak müteşekkirim. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

“BU FESTİVAL, ESENYURT TARİHİNE YAZILACAK”

İlçede ilk defa düzenlenen edebiyat ve sanat festivaline yoğun ilgi gösteren Esenyurtlu vatandaşlar, festivalin kültür ve sanat adına ilçede bir ilk olduğunu belirterek, “Bu festival, Esenyurt tarihine yazılacak” dedi.

Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali’nin her kesime hitap ettiğini vurgulayan Ayşenur Eşsizer ise 8 yıldır Esenyurt’ta yaşadığını ve festivalin ilçede bir ilk olduğunu söyledi. Eşsizer konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gerçekten birçok gönüle, birçok genç kesime, birçok insana hitap ettiğini düşünüyorum. Esenyurt biliyorsunuz İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden biri. Çok göç alan ve farklı farklı kültürlerden oluşan bir yer ve tabii haliyle çok genç bir kesim var. Bu festivalin genç kesim için yeri anlatılmaz. Kitap fuarı, gelen konuklar… Kesinlikle çok güzel geçiyor. Bize yaşattıkları bu güzel atmosfer için öncelikle Esenyurt Belediyesi Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'a ve arkada çalışan herkese çok teşekkür ediyorum. Duygulara hitap ediliyor burada. Gönüllerde yer ediniyor.”

Bugün yazarların söyleşi ve imza günüyle devam eden festival, 19.30’da Ahmet Telli ve Nurettin Rençber’in şiir ve müzik dinletisiyle son bulacak.

Kaynak: anka