İSHAK KARA

Van’a gelen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve beraberindekiler Gevaş ilçesinin ardından, geçen ay selden etkilenen Başkale ilçesi Esenyamaç köyüne dayanışma ziyaretinde bulundu.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un dört günlük Van-Ağrı ziyaretinin ilk durağı Van Gevaş ilçesi oldu. Bozkurt, CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, Meclis üyesi Okan çiftçi ve beraberindeki heyet, Gevaş ilçesi ve daha sonra selden zarar gören yurttaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

“ARAMIZDAKİ SORUNLARI ÇÖZÜP BİRBİRİMİZLE EL TUTUŞACAĞIZ”

Gevaş’ta partili ve yurttaşlarla kahvaltıda bir araya gelen Başkan Bozkurt şöyle konuştu:

“Buraya gelip böyle karşılanmaktan gurur duydum. Gözlerinizde o sevgiyi hissetmekten çok büyük mutluluk duydum. Benim Esenyurt’tan birçok komşum da burada, bir arada durmalıyız. Bunu başardığımızda birçok sorunu başaracağımızdan da emin olun. Nerede olursak olalım birbirimize destek olalım. Burası bize bahşedilmiş bir coğrafya bugüne kadar hak ettiğimiz birçok şeyi alamadık. Kendimizi ifade ederken birçok zorluklarla karşılandık. Ama en azından hissiyatımızı değiştirelim. Biz bu ülkenin birinci sınıf huzuruyuz. Herkes kadar hak talep etme hakkımız var. Bunu birlikte başaracağız. Önce aramızdaki sorunları çözüp birbirimizle el tutuşacağız."

BAŞKALE SEL BÖLGESİNE DAYANIŞMA ZİYARETİ

Başkan Bozkurt ve beraberindeki heyet, daha sonra Van sel bölgesine geçti. Gevaş ve Başkale’de esnaf ve yurttaşlarla temas kuran Başkan Bozkurt, bir tır yaşam malzemesi desteğinde bulunarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Burada selzedelerin sıkıntılarını dinleyen Bozkurt, yapılan yardımlarla ilgili de bilgi aldı.

Heyet Ağrı, Doğubeyazıt, Patnos'tan sonra Van Edremit’i ziyaret ederek bölgeden ayrılacak.

 

Kaynak: anka