İSHAK KARA

İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, 31 Temmuz'da Van’da yaşanan sel felaketinden etkilenen yurttaşlara destek olmak için bölgedeki ziyaretini sürdürüyor. Selin etkili olduğu Başkale Esenyamaç ve Muradiye Osmanlı mahallelerine bir tır yaşam malzemesi desteğinde bulunan Bozkurt'a, CHP Van İl Başkanı Seracattin Bedirhanoğlu, Meclis üyesi Okan Çiftçi de eşlik ediyor.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve beraberindeki heyet Gevaş, Başkale’den sonra Saray, Çaldıran ve Muradiye ilçelerini ziyaret etti. Heyet, bölgede dört gün boyunca incelemelerde bulunacak.

“SORUNLARI AŞAMA AŞAMA ÇÖZECEĞİZ”

İlk olarak gittiği Van Özalp ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan Başkan Bozkurt, “Bir arada duracağız sorunlarımızı konuşup aşama aşama çözeceğiz. Ama önce bir araya gelmemiz lazım” dedi.

Bir besici ise “Burası hayvancılık bölgesi, Türkiye’nin en çok büyükbaş hayvanının olduğu yerdir. Bunu da Mecliste dile getirin. Bize 2 bin 200’e arpa satıyor. Sen bedava versen, biz yine zarardayız. Ofis bize bedava arpa saman verse biz yine zarardayız. Üç yıldır var, bir destek alamıyoruz. Ama arpayı bize satıyor” dedi.

“ACILARINIZI PAYLAŞMAK İÇİN GELDİK”

Başkan Bozkurt, Başkale, Özalp’tan sonra selden en çok etkilenen Muradiye ilçesi Osmanlı Mahallesi’ni ziyaret etti.

Burada konuşan Başkan Bozkurt, şunları söyledi:

“Sel felaketi olunca arkadaşlarımız gelip incelemelerde bulundular. Herkes kendi akrabasına sahip çıktı, biz de dedik kendi akrabamızın yanında olalım. Bir ön inceleme yaptılar arkadaşlar, yapılabilecek ne varsa. Başkanlarımızla beraber konuşuldu. Yapabileceğimiz, bizden istenen talepleri gerçekleştirdik. Burada zararın tamamı karşılanması mümkün değil ama bir arada olduğumuzu, birbirimizin olduğunu, yalnız olmadığınızı, bizim için değerli olduğunuzu hatırlatmak için, acılarınızı paylaşmak için geldik.”

ÇOK GÜZEL ANILAR BİRİKTİREREK GİDİYORUZ

Bozkurt, bölge ziyaretini ANKA Haber Ajansı muhabirine şöyle değerlendirdi:

 “Van’a biz, sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımızın yanında olmak, dertlerini paylaşmak için geldik. Çok güzel anılar biriktirerek gidiyorum. Bir kere çok güzel insanlarla tanıştım. Anadolu’nun bütün güzel değerlerini üzerinde toplayan Vanlı hemşerilerimizle beraber olduk. Bizi kendi evimizden daha mutlu şekilde ağırladılar. Çok güzel konukseverlik yaptılar. Finali güzel şelalemizin (Muradiye Şelalesi) önünde yapıyoruz. Ben öncelikle Okan Çiftçi kardeşimize ve tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Güzel bir gezi oldu. Daha sık gelmemiz gerektiğini öğrendim. Bundan sonra da inşallah daha sık geleceğiz. Bu güzellikleri birlikte paylaşacağız ve Türkiye’ye aktaracağız buradaki güzellikleri.”

 

Kaynak: anka