DAVUT GÜLEÇ

Soğuk ve yağışlı hava Kayseri'de yaşamı olumsuz etkiliyor. Kayseri'de yağmur, Erciyes ve benzeri yüksek rakımlı bölgelerde ise kar ve tipi etkili oldu. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri-Erciyes-Develi yolu zaman zaman kapanırken, ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü, yağışların aralıklarla cuma gününe kadar yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edeceğine, hava sıcaklığının eksi 2 ile eksi 8 derece arasına kadar düşeceğine, rüzgârın hızının 40-70 kilometreyi bulacağına dikkat çekti.

Yağışlar nedeniyle Kayseri-Kahramanmaraş, Kayseri-Malatya, Kayseri-Yozgat kara yollarında da kar ve tipi sürücülere zor anlar yaşatıyor. Uzun yola gidecek olanların kış şartlarına uymaları, araçlarında kış lastiği kullanmalarını, zincir-takoz bulundurmalarını önerildi.

Erciyes Kayak merkezinde görev yapan kayak öğretmenlerinden Veysel Değirmenci, bugün etkili olan kar yağışı ve tipi ile kış ve kayak sezonunun uzayacağını belirterek bunun kendilerini sevindirdiğini açıkladı.

Kaynak: anka