DAVUT GÜLEÇ

Soğuk ve yağışlı hava Kayseri ve çevresinde de etkili oldu. Saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtına sonrasında kent merkezine sağanak yağmur, Erciyes ve çevresine ise kar yağdı.

Hava sıcaklığı Erciyes'te eksi 10, şehir merkezinde eksi 4 dereceye kadar düştü. Yağışların aralıklarla devam edeceği bildirildi. Ekipler, yüksek kesimlerdeki yolları açık tutmak için çalışmalar yaparken, sürücülerin de buzlanma, kar yağışı, don olaylarına karşı dikkatli araç kullanmaları, araçlarında kış lastiği kullanmalarını önerdi.

Erciyes'te bulunan işletmeci ve kayak öğretmeni Veysel Değirmenci, şunları söyledi:

"Şu an itibariyle Erciyes kayak Merkezi'ndeyiz. Dün gece görüldüğü gibi çok güzel bir kar yağdı. Meteorolojik verilere ve edindiğimiz meteoroloji mühendislerinden bilgilere göre bu sene çok sert bir kış geçeceğini, çok yağışların olacağını ve çok soğuklar olacağını bildiriyorlar. Dolayısıyla görüldüğü gibi bu şekilde kar var. İnşallah önümüzdeki günlerde de kar yağışı olacağı bilgisini meteorolojiden aldık. Bu bizi işletmeciler olarak kayak öğreticileri olarak, otel işletmecileri olarak bizleri çok memnun ediyor. Bu sezon çok güzel bir kar ve kış turizmi geçireceğimizi umut ediyorum. Bütün kişileri inşallah kış turizmine Erciyes kayak Merkezi'ne bekleriz."

 

 

Kaynak: anka