GÖKHAN TUZLADAN

Edirne merkeze bağlı Eskikadın köyünde yaşayan 35 yaşındaki hidrosefali hastası Çağlayan İhmal için Edirne Valisi Ekrem Canalp’in talimatıyla özel yol yapıldı.

Doğuştan hidrosefali hastası olan ve doktorların yaşaması için umutlu konuşmadığı Çağlayan İhmal, köylerindeki evinin önünden özel eğitim merkezi servis aracına giderken tekerlekli sandalyesi ile artık çamurun içinden geçmiyor. Tüm dünyası, evi ile özel eğitim merkezi olan ve tekerlekli sandalyesi ile evlerinin avlusunda gönlünce dolaşan Çağlayan İhmal, artık evlerinin önüne kadar çıkarak gelen geçene de bakabiliyor.

Hastalığından dolayı destek almadan hayatını idame ettirmesi zor olan Çağlayan’ın annesi Serap İhmal, iki evladından birisi olan Çağlayan için Edirne Valisi Ekrem Canalp’e telefonla ulaşarak evlerinin önündeki yola kadar olan 30 metre mesafedeki toprak yola kilit taş döşenmesini istemişti. Bu isteği yanıtsız bırakmayan Vali Canalp ekiplere talimat vererek yolun kilit taş döşeme işinin hemen yapılması talimatını vermişti.

Serap İhmal yaptığı açıklamada “Muhtarımızın girişimleriyle köyümüzün yolları parke taş döşenirken ben de rica ettim ‘Bizim de yolumuzu yapabilir misiniz’ diye. Sonrasında Valiliği aradım, talebimi ilettim ve kendileri de yolumuzu yaptılar. Yalnızca bir telefonla sesimizi duydular. 35 sene sonra rahat bir nefes aldık” diyerek çocuğunun çamur yolu kullandığında düştüğünü ve sorunlar yaşadığını, yolun yapılması ile bu sorunun ortadan kalkarak rahatlıkla servis aracına kadar gidebildiğini söyledi ve Edirne Valisi Ekrem Canalp’e teşekkür etti.

Köy Muhtarı Şefket Akkurt ise “Kardeşlerimizin yıllardan beri süren bir sıkıntısı vardı. Bu sıkıntıyı giderdikleri için yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Çağlayan kardeşimizin geliş-gidişleri için çok iyi oldu” diye konuştu.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Çağlayan İhmal'in görüntüleri

* Anne Serap İhmal

* Muhtar Şefket Akkurt

 

 

Kaynak: anka