BURHAN DEMİRCİOĞLU  

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde zihinsel engelli, 21 yaşındaki Oğuzhan Kurt, bir gün de olsa asker olup üniforma giymek istiyor.

7 Mart Mahallesindeki Askerlik Şubesi civarında oturan 21 yaşındaki Oğuzhan Kurt, 7 yaşında ateşli bir hastalık geçirdi.

Lise son sınıfta okuyan Kurt, askerler gibi üniforma giymek istiyor. Oğuzhan Kurt, "Ben asker olmak istiyorum. Hayalim bu, asker kıyafeti giymek istiyorum” diyor.

Mahallede bakkal işletmeciliği yapan Yusuf Aslansofuoğlu, “Oğuzhan Kurt, sürekli yanıma gelir, 'Ben asker olmak istiyorum' der. Hiç yoksa bir saatliğine bir asker elbisesi giydirip asker yapmakta fayda görüyorum. Çocuğun hayallerinin gerçekleşmesini istiyorum” dedi.

Annesi Nimet Kurt ise şunları söyledi:

“Oğlum gezerken falan asker elbisesi giymek istiyor, onu seviyor. Rica etsem devletimizden bunu yapar mı acaba? Bu tek bir isteğim var asker elbisesini giymesini istiyorum. Benim oğlum engelli her zaman askerleri gördüğü zaman ‘anne ben de giyebilir miyim’ diyor, gezerken her zaman için böyle diyor ama biz bunu yapamadık. Oğlumun tek hayali asker kıyafetini giymesini istiyor.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Zihinsel engelli Oğuzhan Kurt’un konuşması

* Asker selamı vermesi

* Bakkal Yusuf Aslansofuoğlu

* Anne Nimet Kurt

 

Kaynak: anka