BURHAN DEMİRCİOĞLU 

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde geçen yıl emekli olan belediye işçisi Salih Kocaoğlu, göreve dönmek için imza kampanyası başlattı. Kocaoğlu, “Bu aldığımız para yeterli değil, tekrar belediyeye dönüp asgari ücret düzeyinde de olsa çalışmak istiyorum" dedi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan ve belediyede 15 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan 53 yaşındaki Salih Kocaoğlu, 15 Şubat 2021 tarihinde emekli oldu. Göreve geri dönme talebi için esnaftan imza toplayan Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Emekli oldum 2650 lira alıyorum, fakat çalışan arkadaşlarımız 4,5-5 bin alıyor. Bu aldığımız para yeterli değil, tekrar belediyeye dönüp asgari düzeyinde de olsa çalışmak istiyorum. Cadde esnaflarım da zaten beni istiyor, yaptığım işten herkes memnun. Ara caddeleri sağlık ocağının oraları bütün her yeri süpürüyordum, tekrar göreve dönmek istiyorum." 

Cadde esnafından Bilal Küçükkavruk, Kocaoğlu hakkında, "Çok güzel dört dörtlük temizlik yapıyordu kardeşim, şimdiki bir kere yapıyor bir daha yapmıyor akşama kadar. Destekliyoruz" dedi.

 

Kaynak: anka