Karaman'daki meyve suyu fabrikasına elma taşıyan nakliyeciler, günlerdir fabrika önünde bekletiliyor. Nakliyeciler, "Burada üç günden beri yatıyoruz, bütün kamyoncularla beraber burada her zaman geldiğimizde 3-4 gün kesinlikle yatıyoruz ve bekliyoruz. Sanki kamyonlarımız burada depo gibi kullanılıyor. Soğuktan dolayı da mağduruz. Geceleri çok soğuk oluyor" tepkisini gösterdi.

Karaman’a çeşitli illerden elma taşıyan yüzlerce nakliyeci yükleri boşaltılmayınca fabrika önünde mahsur kaldı. Tanınmış bir meyve suyu fabrikasına elma getiren nakliyeciler günlerdir fabrika önünde bekliyor. Fabrikaya meyve taşıyan nakliyecilerden Mehmet Ali Özer, 72 saattir fabrika önünde beklediğini buna rağmen önünde hala 40 kamyon olduğunu belirterek; "Madem kapasitesi yok bizi çağırmasın" dedi. Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ÜÇ GÜNDÜR BEKLİYORUM"

“Gülnar’dan Karaman meyve suyu fabrikasına elma getirdim. Bana bana gelmeden önce söylenen şey; '24 saat içinde kamyonlarınız boşaltılır'. Bugün üçüncü günümüz. 24 saat geçti, 48 saat geçti, 72 saat geçti halen benim önümde 40 kamyon varmış. Madem bu kadar kamyonu boşaltacak kapasitesi yok bizi neden çağırmış? Hadi çağırdığını kabul edelim, o zaman bana her 24 saat için 2 bin 500 TL yevmiye vermesi gerek. Vermiyorsa ben burada şimdi polis çağıracağım ya da mahkemeye vereceğim bunları. Biz burada mağduruz, halimizi görüyorsunuz. Şu arabanın haline bak.

"YEMEK BİLE YOK"

Ben zamanın birinde Almanya’ya gittim bir kasabaya yük götürdüm. Günlerden cuma günü, bana dediler ki; bu yükü pazartesi günü boşaltacaksın. Ben de dedim ki; tamam siz bana kaşeli bir kağıt verin, her beklediğim gün için sizden 1000 mark para alırım. Ben sana teslim ediyorum ister boşalt ister boşaltma dedim. Patron kendisi ve kızıyla para vermemek için aynı gün bütün yükü boşalttılar. Madem bu firma Alman firması ise bunlar da boşaltsınlar yükümüzü. Bunların hepsi milli servet. Bizim arabalar elma deposu mu, emanet deposu mu? Bizim arabalarımızı boşaltmıyorlarsa biz buraya polis çağırmayı düşünüyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar benim arabamı boşaltsınlar. Benim arabam derken o zaman egoistlik olur. Bütün bu milletin burada arabası var, herkes mağdur. Yemek yok, aş yok, ekmek yok burası dağın tepesi. Şu arabaların haline bakın, milletin haline bakın, bunu yukarıdakiler görmüyor mu?”

“FABRİKA KAMYONLARIMIZI DEPO OLARAK KULLANIYOR”

Kamyon şoförü Ramazan Ala ise yaşadığı sorunu şöyle anlattı:

“Burada üç günden beri yatıyoruz, bütün kamyoncularla beraber burada her zaman geldiğimizde 3-4 gün kesinlikle yatıyoruz ve bekliyoruz. Çoğu zaman akümüz bile bitiyor bekleye bekleye. Bu sistemin değişmesini istiyoruz. Burada bir havuz sistemi olmasını ve gelen kamyonların havuza boşaltılmasını istiyoruz. Sanki kamyonlarımız burada depo gibi kullanılıyor. Burada 81 vilayetten gelen insanlar var, kamyoncular var, onlarda beklemez, yükünü yıkıp evlerine giderler.”

Pazar günü saat 11'den bu yana beklediğini belirten Ala, "Hala sıra bekliyorum. Soruyorum soruyorum, önde 8 araba var diyorlar. Bu fabrika bize bunu her zaman yapıyor. Araçlarımızı depo olarak kullanıyorlar. Bizim en büyük şikayetimiz burada. Bununla ilgili yetkililer kimse bunu iletin bir zahmet. Biz buraya geldiğimiz zaman bizim araçlarımızı depo olarak kullanıyorlar. Burada büyük bir sıkıntımız var, soğuktan dolayı da mağduruz. Geceleri çok soğuk oluyor" dedi.

 

Kaynak: anka