SEYFETTİN UYGUN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları’nın Hatay buluşmasında, Hatay ve EXPO’yu değerlendirdi.

İmamoğlu, Hatay’da olmaktan dolayı büyük bir keyif duyduğunu söyleyerek ekim ayında İstanbul’da yapılacak olan Hatay tanıtım günlerine takvim uygun olduğu koşullarda katılacağını ifade etti ve şunları söyledi:

İMAMOĞLU: “EXPO ULUSLARARASI DÜZEYDE İTİBARLI BİR ORGANİZASYON”

“Önce Hatay'a sevgiler saygılar. Türkiye'nin en kadim kentlerinden birisi. Farklı kültürlerin bir arada yaşadığı en kıymetli mozaik noktalarından da birisi. Dolayısıyla burada bulunmak benim için büyük bir keyif. EXPO, uluslararası düzeyde itibarlı ve çok nitelikli bir organizasyon. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu organizasyona çok anlamlı bir biçimde hazırlanmış. Bunu keyifle dinledik, sunumlarını. Biz de destekliyoruz, her anında bir arada olmak istiyoruz. Umarım çok keyifli bir 2022 EXPO da yaşanacak.

Tabii ki İstanbul'daki Hataylıların her buluşmasında olmaya çalıştım. Daha önce Beylikdüzü'nde de çok güzel bir Hatay yemekleri buluşması tasarlamıştık ve çok değerli bir buluşma olmuştu. Umuyorum, takvim uygun olduğu koşullarda, bir aksilik olmazsa Hataylılar da İstanbul'daki buluşmasında da bulunacağım. Yine Türkiye'nin en kadim lezzet noktalarından biri olan Hatay’ın bu güzel anını paylaşmak istiyoruz.”

KARALAR: “HATAY DÜNYADA ÖRNEK GÖSTERİLECEK BİR KENT”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Hatay’ın dünyada örnek gösterilecek bir kent olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Öncelikle Lütfü Başkana Teşekkür edelim. Gerçekten böyle tarih kokan bir otelde bizi misafir ettiği için. Biliyorsunuz iki ayda bir 11 Büyükşehir Belediye Başkanı o gün ülkenin önemli sorunlarını tartışıyor ve çözüm önerileri sunuyor. Tabii EXPO'ya da denk gelmesi için EXPO’yla ilgili bir sunum yaptı. Hatay zaten medeniyetler kenti. Dünyada çok örnek gösterilecek bir kent. Bir sürü medeniyeti, bir sürü inanışı aynı anda kardeşçe yaşatabilen bir kent. Yani doğasıyla, denizi ile, gastronomisi ile, tarihi ile, güzel insan ile son derece değerli bir kent zaten.

Biliyorsunuz ben de Hatay’a çok yakınım. Benim eşim buralı. Ondan mütevellit de çok ciddi bir yakınlık duyuyorum. Zaten Hatay'ın çok önemli güzellikleri ve zenginlikleri vardı. Bu aslında Türkiye ve dünya açısından bilinen bir şey ama EXPO Muhteşem olmuş. Muhteşem bir sunum yaptı bize. EXPO'da milyonlarca insan gelecek Hatay'ın hem güzel lezzetlerini tadacak hem de güzel Hatay’ımızı tekrar görmüş olacak.”

Kaynak: anka