CEVAHİR TOPALOĞLU

Rize’de, Eğitim-Bir-Sen Pazar İlçe Temsilcisi Sefer Yazıcı, Türk Eğitim-Sen üyesi bir öğretimin şube müdürlüğü kadrosuna naklen atanmasına tepki gösterdi. Yazıcı, “Millet, Cumhur vesaire… İttifak adı altında işler yapan ve yaptıranlar eğitimin bu halde olmasının sorumlularıdır” dedi.

Rize’de Eğitim Bir-Sen Pazar İlçe Temsilcisi Sefer Yazıcı, Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde açık olan bir şube müdürlüğü kontenjanına, Türk Eğitim Sen üyesi bir öğretmenin naklen atanmasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yazıcı, “Öğretmen kadrosunda bulunan birinin büyük bir ilçede şube müdürü olarak görevlendirilmesi idarecilere hakarettir. Sağda solda adalet diye haykıran Tüm Her Şey Sen var mı bir açıklaman? Eleştirin var mı? Haklısınız; Millet, Cumhur vesaire… İttifak adı altında işler yapan ve yaptıranlar eğitimin bu halde olmasının sorumlularıdır. Koskoca ilçe şube müdürlüğü yapacak birini çıkaramadı” dedi.

“İŞ BARIŞIMIZI OLUMSUZ BİR HAVAYA SOKTU”

Daha sonrasında konu ile ilgili basın açıklaması yapan Yazıcı, şunları söyledi:

“Çarşamba günü atama kararnamesi ile ilçemize şube müdürü olarak yapılan görevlendirmenin çok zaruri durumlarda kullanılan bakanın inisiyatifi ile ‘76. madde’ diye tanımlanan madde ile yapılan bir atama. Bu son derece vicdanları yaralamıştır. Birkaç ay önce görevlendirme ile başlatılan arkadaşımızın birkaç ay sonra asaleten 76’ya göre (naklen) yapılan bu görevlendirme iş barışımızı iş huzurumuzu son derece olumsuz bir havaya sokmuştur.

“PUANLA YERLEŞTİRİLMESİ GEREKEN BİR POZİSYON”

Hemen sağımızda solumuzdaki ilçelerde acaba böyle bir atama yapılabilir miydi? Çayeli’nde Ardeşen’de böyle bir atama yapılabilir miydi? Burada idari kadroda görev yapan onca milli eğitim çalışanımız varken başka yerden ve öğretmen kadrosunda bulunan birinin puanla yerleştirilmesi gereken bir kadroya asaleten bakanlık onayı ile atamasını şiddetle kınıyor iş huzurumuzu iş barışımızı ve sendikal duruşumuzu son derece rahatsız ettiğini Pazar ilçe yönetimi adına ifade etmek istiyorum.

Bu bir okul idarecisi ataması değil, bir ilçe milli eğitim müdürü il milli eğitim müdürü veya müdür yardımcısı ataması değil. Merkezi sınav sistemi ile yapılan sınavla atlanılan bir kadrodan bahsediyoruz.  

“HUKUK SÜRECİ BAŞLATMAK ÜZEREYİZ”

Bu sınavı kazanamamış bu sınava hak kazanamamış bir kişinin ismi bağlı bulunduğu sendika ideolojik duruşu bizi hiç ilgilendirmeden bu atamanın hakkaniyet kurallarına uymadığını bir kez daha belirtiyor ve bundan sonra gelişecek olan gelişmeleri yakından takip etmenizi siz basın mensubu arkadaşlardan önemle rica ediyorum. Şunu ilk önce belirtelim ki 76. maddeye göre yapılan bu atamanın durdurulması için hukuki süreci başlatmak üzere olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

“NE İSMİYLE NE SENDİKASI İLE ALIP VEREMEDİĞİMİZ YOK”

Burada bizim atanan kişinin ne ismi ile ne sendikasıyla hiçbir alıp veremediğimiz yoktur. Burada biz kişi ile değil işiyle uğraşıyoruz. Bu doğrultuda biz bu göreve Eğitim Bir-Sen ilçe yönetimine gelirken hiçbir zaman bu tip konularda susmayacağımızı hakkı haykıracağımızı ifade etmiştik.

Pazar kamuoyunda özellikle bazı çevrelerden böyle ithamlar gelebilir. Şahsımın veya yönetimde bulunan hiçbir arkadaşımın o görevle ilgili özel bir isteği, gayreti, çalışması yoktur. Öyle bir hülyamız yoktur. Çünkü makam ve mevkii noktasında elimizin tersiyle neleri ittiğimizi biz biliyoruz. Gerisi de o noktada bizde kalsın. Bunla ilgili başka yaygaranın başka açıklamaların şimdiden önüne geçmek için bunu ifade ediyorum. Bizim herkese yetecek kadar günahımız da var. Ardımızdan kişisel olarak her türlü şey söylenebilir.”

Kaynak: anka