Efeler Belediyesi’nin inşa ettiği ve geçtiğimiz hafta coşkulu bir törenle açılışı yapılan Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı, Efeler halkından yoğun ilgi gördü.

Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı’nı ilçeye kazandırdığı için Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a teşekkür eden Ortaokul Müdürü Sercan Cin, “Öğrencilerimizin bir kısmıyla geldik kalan öğrencilerimiz de parkı görmek için can atıyorlar. Böyle bir parkın ilçemize kazandırılmasından dolayı mutluyuz. Matematik öğretmenlerimiz parkı gezdiler ve çok beğendiler. İçindeki materyaller gayet güzel ve eğitici” dedi.

Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı’nı ziyaret eden öğretmenlerden Osman Batır da “Matematik öğretmeni olarak heyecanla bu parkın açılışını bekliyordum. Matematik çok soyut bir dal ama buradaki oyuncaklar bizim anlatmış olduğumuz soyut ifadelerin ispatları niteliğinde. Gözle görülür, elle tutulur olduğunda matematik daha rahat öğrenilebiliyor. Parkın gayet güzel bir yer olduğunu düşünüyorum. Bütün materyalleri fazlasıyla beğendim. Kitap kafeler, matematik parkları yapılması, bilime yatırımların olması bizim için mutluluk verici. Bu gibi yerlerin açılmasıyla umutla beklediğimiz güzel günleri görebiliyorum” diye konuştu.

“ÇOK MUTLU OLDUK”

Efeler Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (EFESEM) üniversiteye hazırlık eğitimi alan öğrencilerden biri olduğunu söyleyen Muhammed Yusuf Sevimli, “Parkta, matematik bilmeyenlere her şey anlatılması gerektiği gibi anlatılıyor. Oyunla matematiği öğrenebiliyoruz. Başkanımız Mehmet Fatih Atay’a teşekkür ederiz. Çok mutlu olduk” dedi.

Doktor Fevzi-Mürüvet Uğuroğlu Ortaokulu öğrencisi Ilgaz Beren (12) ise parkı çok sevdiğini söyleyerek, “Türkiye’de ilk kez yapılmış. Buradaki oyuncaklar insanı kendine çekiyor, hepsini çok sevdim, hepsi çok eğlenceliydi” diye konuştu.

VELİLERDEN BAŞKAN ATAY’A TEŞEKKÜR

Efeler’de bir yıldır yaşadığını söyleyen öğrenci velisi Gülfizar Kaynar, “Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı’nın açılışı ile çok mutlu olduk. Efeler Belediyesi’ni ve Başkan Mehmet Fatih Atay’ı yakından takip ediyorum. Resmi sosyal medya hesaplarından bu parkın açılacağını öğrendim. Park, beklentimizi karşıladı. Çok güzel ve büyük bir yer. Efeler Belediyesi’nin bu konuda proje oluşturup hayata geçiriyor olması, Aydın’da ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmesi büyük bir iş” diyerek beğenisini dile getirdi.

 

 

 

Kaynak: anka