Aydın'ın Efeler Belediyesi Meclisi, son dönemde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik yapılan saldırıları kınadı.

Efeler Belediyesi Meclisi'nin haziran ayı toplantısında, Millet İttifakı Meclis üyeleri adına CHP'li Arzu Akbulut Aksünger bir bildiri okudu. Belediye Meclis üyelerinin destek verdiği bildiride, Ayasofya Camii’nde düzenlenen, devlet erkânının da bulunduğu bir programda, imam Mustafa Demirkan’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ü kast ederek kullandığı ifadeler kınandı. Hukuki olarak gerekenin yapılması talep edildi.

Efeler Belediyesi CHP Meclis Üyesi Arzu Akbulut Aksünger, şunları söyledi:

“Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi ve kurucu şahsiyetine yönelik, özellikle son dönemde artan saldırıları üzüntü, öfke ve milli birliğimiz açısından endişeyle takip ediyoruz. Bu kapsamda, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Camii’nde düzenlenen, devlet erkânının da bulunduğu bir programda, imam Mustafa Demirkan’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ü kast ederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz. Bu zihniyete ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz: Ayasofya’nın bulunduğu İstanbul’u 6 Ekim 1923’te düşman işgalinden kurtaran da Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran da Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’tür.”

Kaynak: anka