GÖKHAN TUZLADAN

Edirne Valiliği tarafından her yıl düzenlenen “Lavanta Tarla Günleri” bugün, Tarımsal Araştırma Enstitüsü bahçesinde yapılan hasat ile resmen başladı. Kentin, lavanta tarlaları dört gün sürecek, etkinlikte çok sayıda fotoğraf tutkunu ve anı fotoğrafı çektirmek isteyenler için rengarenk ortam sağlayacak.

Lavanta Tarla Günleri, Edirne Valisi Ekrem Canalp’in ilk hasadıyla başladı. Vali Canalp, Edirne’nin turizme dayalı kaynakları olan bir il olduğunu, Lavanta tarla Günleri’nin de turizme hizmet ettiğini belirtti. Son yapılan lavanta etkinliğinde 40 bin kişinin Edirne’yi ziyaret ettiğini belirten Vali Canalp, şunları söyledi:

“Lavanta tarlaları yoğun üretim yaptığınızda arı ve bal üretimi anlamında son derece kıymetli ve emniyetli bir bitki. Lavantanın balı ‘monoflora bal’ olarak ifade ediliyor. Kilosu 25 Euro’dan başlayıp 150 Euro’ya kadar artan bir değer. Bu şekilde lavanta üretimi arttıkça ekonomik olarak lavanta balı üretimi de kendiliğinden artıyor ve bu da çiftçilerimize ekonomik bir değer olarak katkı sağlamaya devam ediyor.”

Konuşmaların ardından Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşleri Ayten Canalp, Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, AKP İl Başkanı Belgin İba ve diğer katılımcılar ilk hasadı makaslarla gerçekleştirdi. Yapılan ilk hasattan çıkan lavanta yağını da Vali Canalp kazandan kendisi doldurarak tanıtımını yaptı. 

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Lavanta tarlası detayları

* Açılış konuşmaları

Kaynak: anka