GÖKHAN TUZLADAN

Edirne Belediyesi, kentin Talatpaşa Caddesi üzerindeki girişi bölgesine 320 adet aydınlatma direği kuruyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 320 adet direğin KDV dahil 4 milyon TL’ye mal olduğunu açıkladı.

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş., Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın galvaniz aydınlatma direkleri yerine yeni tip aydınlatma direkleri konulması teklifine olumlu yaklaştı. Belediye ve şirket iş birliği yaparak, çalışmalara başladı.

Edirne Belediyesi ekipleri tarafından konulmaya başlanılan aydınlatma direkleri hakkında bilgi veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, şunları söyledi:

“TREDAŞ Havsa-Edirne istikametindeki Talatpaşa Asfaltı üzerindeki elektrik hatlarını geçtiğimiz yıl yer altına almıştı. Eski tip beton direklerinin bir kısmını değiştirmişti. Bu yıl da Edirne- Havsa istikametinde elektrik hatlarını yer altına aldılar. Son çalışmalarını yapmaktalar. Yakında elektrik kablosu görmeyeceğiz. Bu kapsamda TREDAŞ ile görüşme yaptık. Biz de ‘Elektrik direklerini belediye olarak sağlayalım, nasıl olsa eski beton direkleri değiştireceksiniz. Siz harcama yapmayın, biz yapalım ve şehrin kent girişini daha modern, estetik görünüme kavuşturalım’ dedik. Protokolü yaptık ve yaklaşık 2,5 ay önce ihalesi gerçekleştirildi. Otogar kavşağından Erasta AVM kavşağına kadar toplam 320 adet direk konulacak.”

"HEM BAYRAĞIMIZ HEM ATATÜRK'ÜMÜZ PIRIL PIRIL ORTAYA ÇIKIYOR"

Direklerin Edirne’ye yakışacağını ve özel bir çalışmanın ürünü olduğunu söyleyen Gürkan, şöyle konuştu:

“Bu direkler şehrimizin dünyaya bakışını anlatmak için, varlığımızın sembolü Türk Bayrağını, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün resimlerini ve Edirne Belediyesi logosunu koyduk. Belediye logosu ışıklar yandığında Edirne Kırmızısı renginde olduğu için biraz daha pastel tonda duruyor ama bir mahsuru yok. Hem bayrağımız, hem Atatürk’ümüz gündüz çıplak gözle akşam karanlıkta da aydınlatmayla pırıl pırıl ortaya çıkıyor. Güzel bir görüntü oldu.

"ARKADAŞLARIN DİREKLERLE NE PROBLEMİ VAR ANLAMIYORUM"

Rahatsız olanlar var. Başkan bu direklere gelene kadar neden yolları yapmıyorsun' diyenler var. Direklerle ne problemi var arkadaşların bilmiyorum. Direk direktir. Direğin ne işe yaradığını hepimiz biliyoruz. Bu şehirde yapılan her şeyi Edirne Belediyesi yapıyor, yapmaya da devam edecek. Direkler de dikilecek, yollar da yapılacak merak etmesinler. Bazı arkadaşlarımız yaşamı veya Edirne’yi kendi gittikleri yoldan ibaret zannediyorlar. Ama Edirne’de çok yol var. Edirne’nin hep olumsuzlukları ön plana çıkarıp, hep kötülemeye çalışanlar var. Onlara akıl sağlığı tavsiye ediyorum. Sağlıklı günler tavsiye ediyorum. Umarım onlar da mutlu insan olurlar, toparlanırlar.”

Gürkan 320 adet direğin KDV dahil 4 Milyon TL’ye mal olduğunu belirtti.

Kaynak: anka