GÖKHAN TUZLADAN

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde göreve yeni başlayan 13 itfaiye eri ile yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi. Tatbikat başarıyla tamamlandı.

Sınavla yapılan personel alımı ile itfaiye eri olan ve aralarında üç kadın bulunan kadronun aralıksız süren eğitimlerinin ilk periyodu tamamlandı. İtfaiye Müdürlüğü’nün bulunduğu alanda bugün gerçekleşen tatbikatta, eğitimi tamamlanan personel 45 saniye içinde ekipmanlarını giyerek yangına hazır hale geldi. Söz konusu sürenin 35 saniyeye indirilmesi için de çalışıldığı ve bu süreye inileceği belirtildi.

Tatbikat alanına gelerek çalışmaları bizzat izleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İtfaiyesinin yıllar önceki durumu ile bugünkü durumunu kıyaslanamayacak kadar iyi ve Türkiye’de sayılı ekiplerden biri olduğunu söyledi. Gürkan, şunları söyledi:

“Dünyadaki en zor mesleklerden birini yapıyorsunuz. En kutsal görevlerden birisi bu. Can kurtarıyorsunuz, mal kurtarıyorsunuz. Her türlü takdirin üzerinde, her türlü övgünün üzerinde. Edirne İtfaiyesi ile itfaiyeci arkadaşlarımız ile gurur duyuyoruz. Sayınız her geçen gün artıyor. Aranıza 13 arkadaşınız daha katıldı, eğitimleri devam ediyor. Onlar da yakında sizlerle beraber yangınlara anında müdahale etme görevine başlayacaklar. Ekipmanlarımızı güçlendiriyoruz. En son yeni bir itfaiye aracı daha aldık. Şu anda işlemleri devam ediyor. Ekim ayında hizmete girecek.”

Göreve yeni başlayan 13 itfaiye eri, senaryo gereği yangın alarmının çalmasının hemen ardından 45 saniye içerisinde ateşe dayanıklı özel kıyafetlerini giydi. Daha sonra simülasyon odasına giren ekipler, yine senaryo gereği dumandan etkilenen yaralıyı içerinden çıkartarak, söndürme işlemini gerçekleştirdi. Doğalgaz tankerinde çıkan yangına da kısa sürede müdahale eden ekipler, bir araçta meydana gelen yangını söndürerek yaşanan bir trafik kazasında araca kaza kırım ekibi olarak müdahale etti. Daha sonra ise bir binada çıkan yangında mahsur kalan kişiyi kurtarmak için hava yatağı açarak atlamasını sağladı.

 

Kaynak: anka