GÖKHAN TUZLADAN

Edirne’nin Enez ilçesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı hem denizde hem de karada kutladı. Enez Amatör Denizciler Derneği'nin yaklaşık 100 tekne ile düzenlediği geleneksel ‘Zafer Seyri’ ilgiyle izlendi.

Enezli amatör denizciler, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da Zafer Seyri düzenledi. Enez balıkçı barınağından saat 14:00’te hareket eden denizciler, süsledikleri teknelerini Altın Kum sahil şeridine doğru sürdü. Yaklaşık 100 kadar teknenin zafer şarkıları ve Türk bayrakları eşliğinde gerçekleştirdiği Zafer Seyri, karadakilerden de büyük ilgi gördü.

Sahilde güneş ve denizin tadını çıkaran çok sayıda vatandaş, ellerine aldıkları Türk bayraklarını hem denizin içinde hem de karada sallayarak 99 yıllık coşkuya ortak oldu. Yaklaşık 10 deniz mili yol alan tekne sahipleri, bir saat kadar süren etkinliğin sonunda limana döndü. Seyir sırasında herhangi bir sorun yaşanmaması için Enez Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait bir bot da teknelere eşlik etti.

Yıllardır bu organizasyonun içinde yer alan ve doğum tarihi 30 Ağustos olan Tevfik Yeşilli, gördüğü manzara karşısında gururlandığını belirterek, yıllar önce bayrağını teknesine astığını ve kortej düzenlemek için yola çıktığını anlattı. Yeşilli, “O gün ben bunu yapmak istediğimde kimse gelmedi. Yıllar önce tek başıma çıktığım manzara ile bugün gördüğüm manzaraya söyleyecek kelime bulamıyorum” dedi.

“Atatürk’e karşı olan sevgimiz olmasa zaten bunlar olmaz” diyen Yeşilli, “Onların kitaplarını okuduğum zaman nerelerden nerelere gelmişiz ama kıymetini bazen bilmiyoruz ya da öyle görünmek istiyorlar. Ben bugün çok mutluyum” diye konuştu.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Enez Limanında Teknelerin Süslenmesi

* Tekne Görüntüleri

* Çocukların Görüntüleri

* Tevfik Yeşilli

* Drone Görüntüleri

* Sahilde ve Denizin İçinde Bayrak Sallayan Vatandaşlar

Kaynak: anka