GÖKHAN TUZLADAN

Edirne'de şehir içi toplu ulaşımı sağlayan Edirne Toplu Ulaşım (ETUS); değerli kayıp eşyaların kişiye teslimi için yönetim tarafından tutanak altına alınan kayıp eşyayı araştırarak sahibine ulaştırmaya çalışıyor. 3 ay önce yaşlı bir kadın, toplu ulaşım aracını kullandıktan sonra cüzdanını araç içerisinde düşürdü. Görevliler bulunan cüzdanı kargo ile yaşlı kadının Ankara'daki adresine gönderdi. 

Vatandaşın unuttuğu eşyaların başında şemsiyeler gelirken, bunları anahtarlık, çanta, cüzdan, gözlük ve kart gibi özel eşyalar takip ediyor.

Son olarak 3 ay önce Edirne’nin Keşan ilçesinden gelerek Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçen yaşlı bir kadın, toplu ulaşım aracını kullandıktan sonra cüzdanını araç içerisinde düşürdü. Koltukların yanında bulunan cüzdan, aracın şoförü tarafından ETUS merkezine teslim edildi. ETUS görevlisi cüzdanı kontrol ederek içerisindekileri kayıt altına aldı. Cüzdanda bir miktar para ve kimlik kartı ile telefon numaraları bulan görevli, cüzdan sahibine telefonla ulaştı. 

Cüzdan sahibinin Ankara'da yaşayan yaşlı bir kadın olduğunu belirleyen görevli, karşılıklı teyidin ardından bulunan cüzdanı kargo ile adrese gönderdi.

ETUS Başkanı Hakan Giyik, şu açıklamaları yaptı:

“Araçlarımızda her gün 3-5 arası kayıp eşya ele geçiyor. Kayıp eşyalarla alakalı vatandaşlarımız kartlarını, gözlüklerini, şemsiyelerini, proje ödev kutusunu, cüzdanını, değerli eşyalarını unutuyor. Bunlarla alakalı ulaşabildiğimiz kadar ulaşmaya çalışıyoruz. 3-4 gün önce bir teyzemizin para çantasını Ankara’ya kargo ile gönderdik. Ulaştığımız kişiler adresini söylediğinde kargo ile yardımcı olmaya çalışıyoruz. Burada kayıp olan eşyaları da eşyayı birebir doğruladığında vatandaşımız, ona da teslim etmeye çalışıyoruz. Biraz öncede söyledim kayıp eşya çok fazla, vatandaşlarımız yaşadığımız süreçten dolayı çok dalgın, kayıp eşyalar bu aralar daha da fazlalaştı. Bizim Whatsapp hattımız var. 0 534 247 1010 oradan veya Facebook veya Instagram sayfalarımız var. Bize buralardan ulaşabilirler veya Yeniimaret semtinde bulunan merkezimize gelebilirler, çarşıda bulunan kent kart büromuza uğrayabilirler. Oradan biz irtibata geçerek kayıp eşyayı doğruladıklarında bizler gönderebiliriz.”

 

Kaynak: anka