GÖKHAN TUZLADAN

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne, kapasitenin üçte biri kadar seyirci alınacağını açıkladı. Gürkan, “4 bin 300 civarında seyirci alacağız” dedi.

Belediye Meclis Salonu’nda bugün basın toplantısı düzenleyen Recep Gürkan, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamadığını hatırlattı. Güreşlerin bu yıl 9-10-11 Temmuz arasında Sarayiçi Er Meydanı’nda yapılacağını söyleyen Gürkan, organizasyonun festival kısmının pandemi nedeniyle gerçekleştirilmeyeceğini belirtti.

Yağlı güreş seyircisinde ve pehlivanlarda büyük bir özlem olduğunu belirten Gürkan, “En son 2019 yılında gerçekleştirdiğimiz 658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne, 2 bin 500'e yakın pehlivan katılmıştı. Bu yıl da bu rakamın 3 bine çıkacağını öngörüyoruz. Her pehlivanın hayali, ideali, tarihi Kırkpınar çayırında güreş tutmaktır; dualı çayıra çıkıp güreşmektir” dedi.

GÖRÜŞMELER OLUMLU SONUÇ VERDİ

Gürkan, “Federasyonun Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonunda, bizim taleplerimiz sonucunda kapasitemizin üçte bir oranında seyirci alınmasına izin verildi. Tarihi Kırkpınar Er Meydanı’nın 13 bin koltuk kapasitesi var. 4 bin 300 civarında seyirci alacağız. Ata sporumuz yağlı güreş için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Gürkan, biletlerin ise kısıtlı olarak elektronik ortamda satışa çıkacağını söyledi. Gürkan, “COVİD-19 tedbirleri kapsamında Kırkpınar’daki akredite basın mensupları sayısı da belli bir oranda tutulacak. Yine fotoğraf sanatçı sayısı da çok çok az miktarda tutulacak. Lütfen basın mensubu ve fotoğraf sanatçılarımız bizi hoş görsünler. Gönül koymasınlar. Çünkü sağlık her şeyin önünde” dedi.

 

Kaynak: anka