Kırkgöz Döşemealtı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Futbol takımı Yardımcı Antrenörü Muzaffer Kalkan, böbrek hastası eşi Ana Okulu öğretmeni Gülşah Kalkan’a böbreğini verdi. Operasyonla genç teknik adamın böbreği eşine nakledilirken, Ana okulu öğretmeni Gülşah Kalkan’ın 10 yıl önce de yengesinin bağışladığı böbrekle bir kez daha organ nakli olduğu öğrenildi.

Yıllarca Antalya’da profesyonel futbol oynayan Muzaffer Kalkan, futbolu bıraktıktan sonra yardımcı antrenör olarak Kırzgöz Döşemealtı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Futbol takımında görev aldı. Genç teknik adamın takımı başarıdan başarıya koşarken yaklaşık 1.5 yıl önce öğretmen eşi gribal enfeksiyona yakalanarak hastaneye yatırıldı.

Daha önce nakil yapılan böbreğinin görevini tam olarak yapamadığı ortaya çıkınca 1,5 yıl süren tedavinin ardından doktorlar yeniden organ nakli olması gerektiğini söyledi. Hiç düşünmeden 3 yıllık eşine böbreğini bağışlama kararı veren Muzaffer Kalkan, geçtiğimiz perşembe günü nakil için hastaneye yattı.

1 saat süren başarılı bir ameliyatla sol böbreği alınan antrenör Kalkan’ın böbreği, 8 saat süren operasyonla eşi Gülşah Kalkan’a nakledildi. Genç çift dün hastaneden taburcu edilerek evlerine gönderildi. Eşinden nakledilen böbreğin dokusunun tam uyumlu olduğu ve ameliyatın başarılı geçtiği bildirildi.

Anaokulu öğretmeni Gülşah Kalkan, “10 yıl önce yengemden aldığım böbrekle yaşarken 1.5 yıl önce gribal enfeksiyonun ardından oluşan enfeksiyon nedeniyle böbreğim yüzde 40 oranında çalışmadığı ortaya çıktı. Tedavi sürecimin ardından doktorlar yeniden nakil olmam gerektiğini söyleyince eşim bana sol böbreğini verdi. Başarılı operasyon ile yeniden sağlığıma kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kadın cinayetlerinin yaşandığı günlerde eşim bana yeniden hayat verdi. Kendisini çok seviyorum” diye konuştu.

Antrenör Muzaffer Kalkan ise “Doktorlar eşimin yeniden nakil olması gerektiğini söylediğinde hiç düşünmeden tereddütsüz hemen böbreğimi vermek istediğimi söyledim. Benim heyecanım doktorları bile duygulandırdı. Bana önce testler yapacağız dediler. Sonrasında ise operasyon için Perşembe günü hastaneye geldik. Eşim şimdi bana ‘Sol Yanım’ diye hitap ediyor. Prof Dr. Alper Demirbaş başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm bu süreçte yanımızda olan Döşemealtı Belediye Başkanımız Turgay Genç’e takım arkadaşlarıma da sonsuz teşekkürler” dedi.

Kaynak: anka