Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçenin 32 mahallesinde sağlık taraması başlattı. Genç, "Bizim ilkemiz önce insandır" dedi.

İlk olarak Çıplaklı Mahallesi ve TOKİ konutlarında çocuklar için ağız ve diş sağlığı ile kadınlarda sık görülen rahim ağzı kanseri taramasını başlatan Başkan Genç, şunları söyledi:

“Bizim ilkemiz önce insandır. Bu nedenle 1,5 yıllık Pandemi sürecinde hastanelerimiz ve sağlık kuruluşları corona virüsü ile etkin bir mücadele yürüttüklerinden insanlarımızın diğer hastalıklarının teşhis ve tedavisine zaman ve hekim ayırma fırsatı bulamadılar. Bu nedenle biz de Belediye olarak ilçemiz insanlarının gecikmiş olan bu teşhis ve tedavisini İl Sağlık Müdürlüğünün izni ve katılımı ile yapmaya başladık.”

Başlattıkları sağlık taramasında yapılan muayenelerden hiçbir şekilde ücret alınmadığını belirten Genç, muayene sonunda tedaviye muhtaç olan kadınların ve çocukların tedavisinin hastanede yapılacağını ve bu tedavi sırasında katkı payında yüzde 80 gibi bir indirimin uygulanacağını söyledi.

Kaynak: anka