KENAN KUZUCU

Kırıkkale Dulkadiroğulları (Erkoçlar) Derneği’nin geleneksel hale getirdiği Sıla-i Rahim ve Aşık Serda-i’yi Anma Şenliği’nin 20’ncisi, Dinek Dağı’nın zirvesinde yapıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle kısıtlı katılımın olduğu, HES kodu uygulamasının yapıldığı şenlikte, aile fertleri bir taraftan sıla-i rahimde bulundu, diğer taraftan atalarını yad etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Kırıkkale Dulkadiroğulları Kültür, Sanat, Tarih, Turizm, Eğitim ve Sosyal Yardım Derneği tarafından bu yıl 20’ncisi yapılan şenlikte, Erkoç Ailesi’nin gençleri birbiriyle tanışma, büyükleriyle helalleşme imkanı buldu. Mezarlık ziyaretiyle de atalarını yad etti. Dinek Dağı’nın Keklik Kayası mevkiinde yapılan şenlik, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Oyunların oynandığı, hediye çekilişlerinin yapıldığı, mahalli sanatçıların konser verdiği şenlikte, Keskin yöresinin halayı büyük ilgi gördü. Derneğin yönetim kurulu üyesi Tuncay Erkoç’un girişimleriyle Etimesgut Belediyesi tarafından gönderilen hediyeler çocuklara dağıtıldı. Erkoç Ailesi’nin fertlerinin katılımı ile Keskin halayı çekilirken şenlik sonunda helalleşme töreni düzenlenerek büyüklerden helallik alındı.

Şenlikte konuşan Kırıkkale Dulkadiroğulları (Erkoçlar) Derneği Başkanı Cengiz Erkoç, “Bilindiği gibi tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi dolayısıyla bu yıl toyumuza katılımı sınırlı tutmak zorunda kaldık. Gençlerimizin aile büyükleriyle hasbihal etmesi, akranlarıyla kaynaşması için geleneği bu yıl da sürdürüyoruz. Bizler Anadolu’nun merkezinde bulunan Dinek Dağın Dulkadirlileri olarak ülkemizin birlik ve beraberliği için mücadele eden bir aileyiz. Bu birliktelikteki amacımız kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yeni yetişen neslimize öğretmek ve yaşatabilmektir. Bizler bir Türkmen ailesi olarak her zaman ülkemizin birlik ve beraberliği, huzurun artması adına üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu seni 20’ncisini düzenlediğimiz Sıla-i Rahim ve Aşık Serdai’yi Anma Günü etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yahşihan İlçesi Köyleri Yörük Türkmenler Derneği ve Anadolu Yörük Türkmenler platformu temsilcisi Ali İhsan Akkaya da “Şenlikler, festivaller, hem sıla-i rahim hem de geleneklerimizin, göreneklerimizin yaşatılmasında çok önemli. Dinek Dağı gibi havası sert, insanı mert güzel bir coğrafyada böylesi güzel bir şenliğin düzenlenmesi hepimiz için bir kıvanç vesilesidir. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz böylesi bir dönemde güzel bir etkinliğe imza atan Erkoç Ailesi’ni tebrik ediyor, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: anka