Merkezi Danimarka’nın başkenti Kopenhag olan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın (FEE) verdiği "mavi bayrak" ödüllerinin 2021 değerlendirmeleri sonucu bu yıl Türkiye'de 33 plaja daha mavi bayrak ödülü verildi. Ülkemiz plajlarında sayısı 519’a ulaşan mavi bayraklardan 14'ü Didim'de dalgalanacak.

Ülkemizde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı kapsamında 2021 yılında mavi bayrak almaya hak kazananların listesi açıklandı. Bu yıl Türkiye’de  519 plaj, 22 marina, 6 bireysel yat ve 10 turizm teknesi mavi bayrak almaya hak kazandı.

Didim'in 14 plajı ve 1 marinası mavi bayrak sahibi oldu.

Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, konuyla ilgili, “Tarihi, doğası ve havası ile öne çıkan kentimizde mavi bayraklı plajların varlığını turizmin ilerlemesi ve gelişmesi açısında oldukça önemli, bu tür öğeler ilçenin gelişmesi ve ilerlemesine katkı sağlıyor. Çevre, sağlık ve hijyen koşullarının en üst seviyede tutulduğu bu dönem içerisinde plaj ve donanımlarının temizliği, can güvenliği ve çevre yönetimine dair pek çok kriteri barındırması, tüm bu kriterlerin denetim altında tutulması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: anka