DAVUT GÜLEÇ

Doğal Hayatı Koruma Derneği (DHKD) Genel başkanı Mehmet Yakuter, Türkiye'nin doğasını ve canlarını hep birlikte korumaya davet etti.

"Doğanın sağlığı ile kendi sağlığımızın ne kadar bağlantılı olduğunu Covid-19 Salgını süreciyle acı bir şekilde yaşayarak kayıplar vererek tecrübe ettik" diyen DHKD başkanı Yakuter şunları söyledi:

“Türkiye'miz ve Ormanlar, göller, nehirler, kentler, kıyı ve denizler. Gezegenimiz birçok farklı ekosistemi barındırmaktadır. Doğal Hayatı Koruma Derneği olarak, ülkemiz genelinde biyoçeşitlik flora ve fauna koruma çalışmaları yapmaktayız. Ekosistemlerde yaşayan her bir canlının eşsiz bir yeri ve görevi vardır. Bu eşsiz canlıları korumazsak yok olmalarına göz yummuş oluruz.  Yaban hayatını ve yaşam alanlarını korumak, yaşamak için ihtiyacımız olan kaynakları ve kendi yaşam alanlarımızı da korumamız insan olarak görevimizdir. Doğanın sağlığı ile kendi sağlığımızın ne kadar bağlantılı olduğunu Covid-19 salgını süreciyle acı bir şekilde yaşayarak kayıplar vererek tecrübe ettik. Her şey için çok geç olmadan siz de aramıza katılın, Türkiye doğasını canlarını birlikte koruyalım."

Kaynak: anka