GÖKAY ŞİMŞEK

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz, "Siyasi partiler ittifak yaparak seçime birlikte girdiler. 2 tane ittifak vardı. Seçime bu şekilde girildi. Bu ittifaklar sadece seçim süreciyle sınırlı olan ittifaklardır. Biliyorsunuz, yasa da o şekilde çıktı. Fakat bu birliktelikleri, özellikle iktidar kanadında protokolü olmayan bir koalisyona dönüştü. Cumhur İttifakı’nın siyasi partileri, ülkeyi bir protokol temeline dayanmadan birlikte yönetiyorlar" dedi.

DEVA Partisi Bilecik İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Medeni Yılmaz, partilerin seçim ittifaklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"CUMHUR İTTİFAKI ÜLKEYİ BİRLİKTE YÖNETİYOR"

Yılmaz, 2018’deki anayasa değişikliği ile seçim sistemine ittifakların dahil edildiğini anımsatarak, "Siyasi partiler, ittifak yaparak seçime birlikte girdiler. 2 tane ittifak vardı. Seçime bu şekilde girildi. Bu ittifaklar, sadece seçim süreciyle sınırlı olan ittifaklardır. Biliyorsunuz, yasa da o şekilde çıktı. Fakat bu birliktelikleri, özellikle iktidar kanadında protokolü olmayan bir koalisyona dönüştü. Cumhur İttifakı’nın siyasi partileri, ülkeyi hep birlikte, bir protokol temeline dayanmadan birlikte yönetiyorlar. Millet İttifakı’na mensup siyasi partiler de bir iş birliği, güç birliği yapma noktasında irade beyanında bulundular" dedi.

"SEÇİM KARARI ALINDIĞINDA İTTİFAKLAR YENİDEN GÜNDEME GELİR"

Partisinin bu konudaki yaklaşımını da aktaran Yılmaz, "Biz, 1,5 yıl önce kurulmuş bir siyasi partiyiz. Henüz bir seçim kararı alınmamışken şu anda bir ittifaktan söz etmemiz çok doğru değil. Malumunuz şu anda teşkilatlanma çalışmalarını yapıyoruz. Kendi özgün kimliğimizle halkımızla buluşup kendimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Şu anda bulunduğumuz safha budur. Seçim süreci başladığı zaman, seçim kararı alındığı zaman ittifaklar yeniden gündeme gelecektir. O gün geldiğinde biz, siyasi parti olarak yetkili kurullarımızla genel başkanımızın beyan ettiği gibi bir araya gelip bu konuda değerlendirmemizi yapacağız. Kararımızı vereceğiz, ona göre de yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: anka