AYHAN ÇİMENDAĞ

Denizli’de akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen bir kişi gece saatlerinde kiraladığı araba ile gelerek dükkanların camlarını kırıyor. Yaklaşık 1 aydır bölge esnafının camlarını kıran kişi esnaflar tarafından defalarca emniyete şikâyet edilmesine rağmen bu eyleminden vazgeçmiyor. Esnaflar, bu yüzden çocukların korkudan dışarıya çıkmadıklarını söylüyor.

Son 1 ay içinde Kayıhan, Cumhuriyet ve Hürriyet Mahallelerinde geceleri ortaya çıkan ve elindeki çekici ile dükkanların camlarını kıran M.T. yüzünden esnafların uykuları kaçıyor. Gece geç saatlerde eline aldığı çekiç ile sokağa çıkan ve büyük bir soğukkanlılıkla dükkanların camlarını kıran M.T.'yi daha önce defalarca şikâyet ettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını belirten esnaflar tedirginlik yaşıyor.

“1 AY BOYUNCA HERGÜN CAMLARIMIZI KIRDI”

Kayıhan Mahallesi’nde esnaflık yapan Mehmet Ali Kasal “Kayıhan Mahallesi'nde oturuyoruz. Esnaflık yapıyoruz. 1 ay boyunca her gün dükkanımızın camları kırılıyor. Bunu yapan arkadaşa ne olacaksa yetkili kişiler ve yetkili makamların el atması gerekiyor. Her gün dükkanlarımızın camları kırıyor ve cam takıyoruz. Yetkililer gerekenleri yapıp ilgilensinler. Bu kişiyle herhangi bir husumetimiz yok. Bu arkadaşın akli dengesi yerinde olmadığı halde araba kiralayarak, bankadan kredi ve para çekebiliyor. Bunun altına nasıl araba veriyorlar. Ben buna inanamıyorum, şaşırıyorum. Böyle bir şey olamaz. Bu ilerde daha büyük bir zarar açabilir. Herhangi birini öldürünce mi? Bununla ilgilenecekler” dedi.

“MADEM HASTA, İLGİLENİLSİN"

Dükkanların camlarını kıran M.T.’yi defalarca şikayet ettiklerini söyleyen esnaf Aydın Eralp Ulağ “Aydın marketin sahibiyim. Birkaç gün önce camlarımız kırılmıştı. Aynı olay bugün sabaha doğru yine oldu. Emniyete şikâyette bulunduk. En son arkadaşı almışlar ama ne durumda olduğunu bilmiyorum. Bizim dışımızda yan tarafımızdaki marketçiler de, kahvehane de... Yol boyunca ileriye doğru bütün dükkanların camlarını indirmiş. Bunu yapan kişiyle hiçbir husumetimiz yok. Hasta olduğunu söylüyorlar. Madem hasta ilgilenip çaresine baksınlar” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLAR SOKAĞA ÇIKAMIYOR, MAHALLE TEDİRGİN”

Bir ay boyunca her gün camları kırdığını söyleyen esnaf Sadık Ötkün ise şunları söyledi:

“Mahallemizde rahatsız olan bir arkadaş var. 3 gündür kırmadık cam, araç camı kalmadı. 3 gündür Emniyet güçlerini arıyoruz. Kayıtlarımız da var zaten. Gerekli bir önlem alınmadı ve bütün camlar kırıldı. Mahallede ara yollarda 180-200 hızla araç kullanıyor. Aracı hala burada duruyor. Hyundai araç. Çocuklar markete çıkamıyor. Vatandaş araçlarını başka yerlere saklıyor. Millet çaresiz. Bir an önce önlem alınmasını Emniyet güçlerinden talep ediyoruz.” 

 

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Kamera Kaydı

* Esnaf Mehmet Ali Kasal

* Esnaf Aydın Eralp Ulağ

* Esnaf Sadık Ötkün

 

Kaynak: anka