AYHAN ÇİMENDAĞ

Denizli’de bir veli, çocuğunun sınıfta kaybettiği oyuncağını bulmasını istediği öğretmeni darp etti. Hastaneden darp raporu alan öğretmen veliden şikayetçi oldu. Eğitim sendikaları ise olayın gerçekleştiği okul önünde saldırıyı protesto etti.

Olay, Pamukkale ilçesi Fesliğen Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Atatürk İlkokulu'nda 1. Sınıf öğrencisi A.U., sınıfta oyuncağını kaybetti. Babasına oyuncağını kaybettiğini belirtmesinin ardından veli Ziya U., oğlunun sınıf öğretmenini cep telefonu ile arayarak okulun önüne gelmesini istedi. İddiaya göre; Ziya U., öğretmenden oyuncağın bulunmasını istedi. Veli ile öğretmen arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında veli, öğretmeni darp etti. Saldırıya uğrayan öğretmen, rapor alarak veli Ziya U’dan şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Veli Ziya U., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Daha sonra veli de öğretmenden şikayetçi oldu.

“ÖĞRETMENLER ÇOCUK BAKICISI DEĞİL”

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenilirken, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim Sen okul önünde ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizde yaşanan şiddet olayların bir parçasını burada yaşadık. Tevfik öğretmenimiz bir velinin fiziksel şiddetine maruz kaldı. Öğretmenler çocuk bakıcısı değildir, öğretmen bir eğitimcidir. Öğretmenlere yönelik gerek öğrenci gerekse veli kaynaklı şiddetin sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı’nı yöneten, iktidara geldiği günden beri eğitim emekçilerini küçümseyen AKP iktidarıdır. O koltukları işgal edenler öğretmenleri yoksullaştırarak, güvencesiz hale getirerek, etkisizleştirerek, yetkisizleştirerek, değersizleştirerek bugünkü tablonun ortaya çıkmasına zemin hazırlamışlardır. Milli Eğitim Bakanlığının öğretmeni itibarsızlaştıran politikalarının sonucunda eğitimci arkadaşlarımız sürekli olarak şiddete maruz kalmaktadır.”

 

Kaynak: anka