SEFA GARDİYANOĞLU

Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, "Barınamıyoruz Hareketi" adı altında İzmit Cumhuriyet Parkı’nda nöbet tutan öğrencilerle ilgili olarak, “Sayın Valimiz bile işin içine girdi. Siyasetçilerle polemiğe girmek zorunda kaldı. Karamürsel’de yurtta yer bulamayan öğrenciler birkaç gündür arabada yatıyor” dedi.

Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, bugün partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklamasına yüz yüze eğitimin başladığı okullardaki eksiklikler ile başlayan Nazlıgül, bugüne kadar almadıkları şikayetleri aldıklarını söyledi. 

Nazlıgül, “Okullarımız üç aylık yaz tatili ile birlikte yaklaşık bir buçuk senedir kapalı. Eylülde okullar açıldı. Dakika bir gol bir, tadilat nedeni ile eğitim veremeyen okullar oldu. Akla zarar bir durum. Bir buçuk sene durup okullar açılmadan önce tadilata girdi. Yakınlardaki başka okullara gitmek zorunda kaldı öğrenciler. Tirajikomik bir durum. Allah öğrencilerimizi yavrularımızı korusun” diye konuştu

“İŞ MİLLİ EĞİTİM’E DÜŞÜYOR”

Okullardan aldıkları en büyük şikayetlerden birinin kaynak kitapları olduğunu ifade eden Nazlıgül, şöyle devam etti:

“Kitap yükünü almak için devlet öğrencilerin ders kitaplarını karşılıyor. Dağıtılan kitapların içi boş. Müfredat ile ilgisiz. Sınava dayalı sistem ile hiçbir alakası olmayan kitaplar. Kaynak kitabı almadan eğitim almak çok zor. Öğretmenler de veliler de haklı. Bu ders kitapları lise ve üniversite düzeyinde 2 bin lira 3 bin lirayı buluyor. Burada iş Milli Eğitim’e düşüyor. Bastıkları kitapların içeriğini iyi oluşturmalılar. Körfez’de TÜPRAŞ Lisesi. Okulda hem eğitim devam ediyor hem de tadilat devam ediyor. Enteresan bir durum. Eğitim sisteminin neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. Diğer sıkıntılar düzelir. Ama eğitim önemli.

“ÇOCUKLARIMIZ ALLAH’A EMANET”

Okullarda çalışan sıkıntısı yaşanıyor. Pandemi döneminde sabah akşam temizlikten bahsediyoruz. Maalesef okullarda hizmetli kadrosu yok. Okul kapılarında güvenlik yok. Esrar kullanımı ortaokula kadar düştü. Yani çocuklarımız şimdilik Allah’a emanet. Kadrolu öğretmen sayısı çok düşük. Ücretli öğretmenler görevlendiriliyor. Bu öğretmenler ders başı ücret alıyor. Aylık aldıkları para maalesef 2 bin 500 TL’yi bile bulmuyor. Asgari ücretin altında alıyor. Ne kadar acı bir tablo ile karşı karşıyayız.

“SIKINTI KİRA FİYATLARI”

Sayın Valimiz bile işin içine girdi. Siyasetçilerle polemiğe girmek zorunda kaldı. Buradaki en büyük sıkıntı, ev fiyatları ile beraber kira miktarlarının iki üç katına çıkması. Son olarak Karamürsel’de birkaç öğrenci beni aradı. Anadolu’dan gelen iki öğrenci kardeşimiz. Karamürsel’de yurtta yer bulamamışlar ve birkaç gündür arabada yatıyor.

“BEYİNLERİNİZİN YIKANMASINA İZİN VERMEYİN”

Bunların yanı sıra cemaat yurtları var. Gayet cazip fiyatlarda konaklanma imkanı veriyorlar. Dar gelirli ekonomik sıkıntı çeken veli ve öğrencilerin önceliği oluyor. Ne olursunuz beyinlerinizin yıkanmasına izin vermeyin. FETÖ bu tür yurtlarda büyümeye başladı. Bizim amacımız bugünkü bürokratlar gibi sağa sola parmak sallayıp hedef göstermek değil. Eğitimdeki sorunların çözümü için bir nebze aracı olmak. Burada sorunları çözecek Valilik ve belediyeler. Yurtlarda boş yer var ama telefon arandığında yer yok deniyor. Bunun sebebi ne. Okuldan şikayetler duyuyoruz. Dersler boş geçiyor. Madem bu yurtları kim dolduruyor."

 

Kaynak: anka