YUSUF KILIÇ

Gaziantep’te, düğün günü damadın babası ve akrabaları gelinin hazırlandığı kuaför salonunu basarak çalışanları darp etti. Damadın yakınlarının silah çektiği de öne sürülürken, kuaför salonu çalışanları ile çıkan arbede güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Alınan bilgiye göre, gelin M. ile damat Y.G’nin yakınları düğünden önce gelinlik, kına ve kuaför hizmetleri için Karataş bölgesinde bulunan Sedef Moda showroom ile anlaştı. Düğün günü, gelin M. hazırlanması için showroom’a getirildi. Gelinliği giydirilen ve düğüne hazırlanan gelin M’nin saçı yapıldıktan sonra damadın da onay vermesi ile kişisel bakımları yapıldı.

Ancak, damadın babası R.G. anlaşmalarında gelinin kişisel bakımının bulunmadığını belirterek, neler yapıldığına dair kuaför salonu çalışanlarına çeşitli sorular yöneltti. Bunun üzerine çoğunluğu kadın olan çalışanlar sorulara cevap veremeyeceklerini, damadın onayı alınarak kişisel bakımının yapıldığını ifade ederek, “Gelini hazırladıktan sonra damadın babası içeri girerek bize üslupsuz bir şekilde yaptığımız bakımı sordu. Biz de bunlara cevap vermemizin uygun olmayacağını belirttik. İsterseniz oğlunuzla bu konuyu konuşabilir ve neler yapıldığını sorabilirsiniz” yanıtını verdi. Bunun üzerine damadın babasının bir anda sinirlenerek çalışanlara hakaret ettiği öne sürüldü.

Salonun dışına çıkarılan R.G. iddiaya göre düğün salonuna gidip akrabalarını toplayarak geri döndü ve kuaför salonu çalışanlarına saldırdı.

Kuaför salonu çalışanları, “Yaklaşık 30 kişilik bir grup işyerimize gelerek bize silah gösterdiler. Sopalarla saldırdılar. İşyerinin önünde bizi yerlerde sürüklediler ve bazı çalışanların boynundaki altın kolyeleri koparıp aldılar” diye konuştular.

Çevredeki esnaf ve vatandaşların haber vermesi ile olay yerine sevk edilen polis ekipleri kavgaya müdahale etti. Saldırı görüntüleri saniye saniye güvenlik kameralarına yansırken, polis ekipleri görüntüleri de alarak düğün sahipleri ile kuaför salonu çalışanlarını polis merkezine götürdü.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Kuaför salonunda çıkan kavga

* Kavganın dışarı taşması

* Damat yakınlarının salon çalışanlarına sopa ile saldırması

* Damadın elinde silahla Kuaför salonunun önüne gelmesi

* Polis ekiplerinin olaya müdahalesi

 

Kaynak: anka