Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Samsun Şube Başkanı Yaşar Sezen, üniversite öğrencilerinin barınma sorunu ile ilgili “İmkânı olanlar evlerini üniversite öğrencilerine açsın” çağrısı yaptı.

ÇYDD Samsun Şube Başkanı Yaşar Sezen, üniversite öğrencilerinin barınma sorunları ile basın toplantısı düzenledi. Milletçe hareket edilirse üniversite gençlerine yer bulunabileceğine dikkat çeken ÇYDD Samsun Şube Başkanı Sezen, şunları söyledi:

“VİCDANİ SORUMLULUĞUMUZ” 

“Çocuklarımızın psikolojisini bozacak, ülkemizin yarınlarına darbe indirecek yapılardan da gençlerimizi uzak tutmak bizlerin vicdani sorumluluğudur.

Bugünkü rakamlarla, değil asgari ücretlinin karı koca çalışan bir ailenin dahi üniversitede çocuk okutması olanaksız hale geldi. Son zamanlarda basına da yansıdığı gibi üniversite öğrencilerinin kalacak devlet yurdu bulamıyorlar. Özel yurtlarda yer olsa da üç, dört kişilik odalara bile ekonomik güçleri yetmiyor. Kiralık ev fiyatlarında da neredeyse yüzde yüze varan artışlar var. Bu durumda çaresiz kalan öğrencilerin üç büyük şehirde parklara çadır kurmak zorunda bırakıldılar.

Ama çaresiz değiliz. Milletçe hep sahip olduğumuz dayanışma duygularla bu sorunu aşabilir, gençlerimize barınacak yer bulabiliriz. Bu konuda uzun vadede yerel yönetimlere yeni yurt inşası görevi düşerken, bizlere de çocuklarımızı barındıracak sıcak yuva bulmak görevi düşmektedir. Özellikle yalnız yaşayanlar yanlarına bir genci alıp barındırmalıdır. Ayrıca çocuksuz aileler için de önerilecek bu sistemle, barındırılacak bir çocuğa bu anlamlı dokunuş onun yaşamı ve geleceği için kurtuluş olacaktır. Atamızın geleceğimizi emanet ettiği gençliğe başka türlü sahip çıkamayız.”

“ÂTIL BİNALAR YURT YAPILMALI”

Yaşar Sezen, bir gazetecinin Samsun'da barınacak yer arayan üniversite öğrencilerinin yurt sorununun çözümü için Atatürk Kültür Vakfı'nın Taflan'daki binasının yanı sıra Sağlık Kampı gibi kamu kuruluşlarının kullanılmayan binalarının, küçük tadilatlarla yurda dönüştürülebileceğini söyledi.

İKİ ÖĞRENCİYE EVİNİ AÇTI

Bu arada Yaşar Sezen'in çağrısına ilk katkıyı Samsunlu 75 yaşındaki Yaşar Kumbasar verdi. Basın toplantısına katılan Kumbasar, yurt sorunu yaşayan iki öğrenciye evini açtığını açıkladı.

Kaynak: anka