Çukurova Belediyesi bu yıl yüzme havuzlarında sezonu açmadan önce temizlik seferberliği başlattı. Çocukların sağlıklı ve güvenli bir şekilde hem eğlenmesini hem de eğitim almasını sağlayacak olan açık havuzlarda hijyen çalışmaları aralıksız olarak sürdürülüyor.

Sıcak yaz aylarının vazgeçilmez eğlencesi ve serinleme etkinliklerinin başında gelen açık havuzlar için Çukurova Belediyesi son hazırlıklara başladı. Her yaz binlerce çocuğun ücretsiz olarak faydalandığı Çukurova Belediyesi’nin 3 ayrı açık havuzunda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün hijyen ve bakım çalışmaları  sürüyor. Bu yıl koronavirüs  tedbirleri nedeniyle yüzde 50 kapasiteyle çalışacak olan havuzlar, antibakteriyel ilaçlarla titizlikle temizleniyor. Ayrıca çocukların sorunsuz bir şekilde eğlenmesi ve yüzme eğitimleri alması için de tüm bakım ve yenileme çalışmaları da devam ediyor.

Yüzme havuzlarının dışında, eğlence ve su oyun parkları da aynı şekilde hijyen ve yenileme çalışmaları dikkatlice uygulanıyor.

BAŞKAN ÇETİN: "ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI, HER ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİ" 

Havuzlardaki temizlik ve bakım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, tüm çocukların gergin bir yıl yaşadığını belirterek, bu yıl tüm havuzlara ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Pandemi tedbirleri kapsamında havuzların yarı kapasiteyle çalışması gerektiğini anlatan Çetin, çocukların sağlığına her şeyden daha çok önem verdiklerini, onların sorunsuz bir şekilde bu salgın döneminden geçmesi için çalıştıklarını söyledi. 

Yüzmenin her yaş için önem arz eden bir egzersiz türü olduğunu, her eklemi, her kası, her organı kaliteli bir şekilde çalıştırıp hareket etmesine olanak sağladığını belirten Başkan Çetin, “Gelişme çağında olan her birey doğru beslenme, doğru hareket eğitimi ile gelişimlerini en verimli seviyede yüzme ile tamamlayabilirler” dedi. 

Kaynak: anka