Çukurova Belediyesi bu yaz da çocukları unutmadı. Çocukların yaz tatillerini, sanat ve sporla iç içe faydalı aktiviteler eşliğinde geçirmesini amaçlayan ücretsiz kurslar, yaz boyunca devam edecek.

Çukurova Belediyesi tarafından 12 branşta hazırlanan ücretsiz yaz kursları, 5 merkez ve 4 spor kulübünde kapılarını açtı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “İnsana Yatırım” vizyonuyla harekete geçen yaz kurslarının, gençlerin gelişimine önemli katkı sunduğunu vurguladı.

7 ila 15 yaş arası çocukların faydalanabildiği kurslara kısa sürede rekor katılım sağlandı.

Çukurova Belediyesi'nin yaz kurslarında çocuklar, bir yandan yaşıtlarıyla birlikte eğlenceli zaman geçirirken, diğer yandan da uzman antrenör ve eğitimcilerin gözetiminde kendilerini geliştirme fırsatı buluyor.

İngilizce'den satranç ve gitar derslerine, halk oyunları ve ritm eğitiminden, drama ve oyunculuk kurslarına çok sayıda branşı bir araya getiren yaz kursları, Güzelyalı Toplum Merkezi, Hayal Park Açık Olimpik Yüzme Havuzu, Atatürk Kadın Yaşam Köyü, Bülent Ecevit Sanat Parkı, Turhan Selçuk Sanat Okulu ve spor kulüplerinde gerçekleştiriliyor.

BAŞKAN SONER ÇETİN: “ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR” 

Her fırsatta çocuklara ve gençlere verdiği önemin altını çizen Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, ücretsiz yaz kursları için kayıtların devam ettiğini belirterek; çocukları,  sanat ve sporun en güzel örneklerinden oluşan bu etkinliklere davet etti. Başkan Çetin, “Çocukların ve gençlerin zihinsel ve bedensel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı koymak, ayrıca yeteneklerini ortaya çıkarmak, kültür sanatla iç içe olması ve sosyal aktivitelerden geri kalmamasına yönelik çalışmalar üretmek, belediyeciliğin temel bakış açısı olmalıdır” dedi.

 

Kaynak: anka