AHMET ÜNSAL

Bir yıl önce Covid-19’a yakalanan ve hastanede verdiği yaşam mücadelesini kazanan Manisa’nın Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, sağlık çalışanlarına atfen ilçeye ‘Sağlıkçı Anıtı’ yaptırıyor.

Başkan Bilgin, Covid-19 sürecinde sağlık çalışanlarının canla başla görev yaptığını, onların bu fedakarlıklarının unutulmaması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda sağlık çalışanları için ilçeye anıt yapmaya karar verdiklerini dile getiren Bilgin, şöyle konuştu:

“ONLARIN HAKKINI ASLA ÖDEYEMEYİZ”

“Geçen yıl ekim ayında Covid-19 hastalığı geçirdim. 17 günü yoğun bakımda olmak üzere toplam 24 gün hastanede tedavi görmüş biri olarak sağlık çalışanlarının ne şartlar altında çalıştığına ben bizzat şahit oldum. Onların hakkını asla ödeyemeyiz. Öncelikle söylemek isterim ki onlar için ne yapsak azdır. Bu zorlu süreçte ailelerinden ve evlerinden uzak, mesai mefhumu gözetmeksizin özveriyle çalıştılar. Onlara olan teşekkür ve şükranlarımızı sunmak için ilçemizdeki devlet hastanesinin yanındaki orta refüjde ‘Sağlıkçı Anıtı’ yaptık. Hayırlı olsun.”

Başkan Bilgin, anıtın montaj sürecinin devam ettiğini; montajı tamamlanan anıtlardan ilkinin hastalığın bulaşma evresini, ikincisinin aşı olmanın önemini, üçüncüsünün ise sağlık çalışanlarının başarısını simgelediğini anlattı.

Kaynak: anka