ERKAN KARACA

Çorum Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ile ilgili olarak; “Belediye başkanı olmadan önce sahibi olduğu dil kurumundan, FETÖ’cülük suçlamasıyla kapatılan Ana Köy-Der davasında, davaya konu olan kestiği faturaların nüshalarını” paylaştı. Yılmaz, “Bu faturalar sizin firmanıza mı aittir? Çaycısı, çorbacısı, bankaya para yatıranı tutuklanırken; sizleri bu soruşturmalardan aklayanlar kimler?” dedi.

Çorum Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, belediye meclisi toplantısının ardından yaptığı açıklamada; “FETÖ derneklerine faturalar kesen, FETÖ sohbetlerine, gezilerine katıldığını ifadelerinde kabul eden birileri, hiçbir soruşturma geçirmeden nasıl belediye başkanı ya da belediyede yönetici olabiliyor?” sorusunu sormuştu.

ANKA Haber Ajansı’na açıklama yapan Yılmaz, şunları söyledi:

"Eylül ayı belediye meclis toplantısında dile getirdiğimiz soruları Çorum Belediyesi’ne sormaya devam etmekteyiz. Geçtiğimiz haftalarda yine 7 tane soru yönelttik. İdareden, belediyeden, başkandan ya da basın biriminden herhangi bir cevap alamadık. Bugün itibariyle sayın belediye başkanının, belediye başkanı olmadan önce sahibi olduğu dil kurumundan FETÖ’cülük suçlamasıyla kapatılan Ana Köy-Der davasında, davaya konu olan kestiği faturaların nüshalarını bugün kamuoyu ile paylaştık. Sayın belediye başkanımız Halil İbrahim Aşgın’a ve yönetime birkaç soru yönelttik. Dedik ki:

“Elimizde bulunan ve bugün yayınladığımız bu faturalar sizin firmanıza mı aittir? Çaycısı, çorbacısı, bankaya para yatıranı tutuklanırken; sizleri bu soruşturmalardan aklayanlar kimlerdir?

Yine kaçakçılık organizede vermiş olduğunuz bir beyan var. Beyanı da bugün kamuoyu ile paylaştık ve dedik ki bu beyan size mi aittir? Yine ayrıca TÜDEV davasında adınız geçmekte midir? Bu dosyada adı geçen kişilerden kaç kişi tutuklanmıştır?

Gezi fotoğraflarında sayın belediye başkanının yanında yer alan kişilerden tutuklananlar var mıdır? Sayın başkanın tarımsal amaçlı bir projeye mesleki olarak nasıl bir katkısı olmuştur ki Ana Köy-Der’le sayın başkanın işletmesi arasında tarımsal amaçlı bir proje yapılmıştır.

Bu soruların cevabını tüm kamuoyu ile beraber, bizler de merak etmekteyiz.

Yine sayın başkanın bugün kamuoyunda paylaştığımız belgeler ve kestiği faturaların birkaç tanesini sizlerle paylaştık. Bu faturanın bir tanesi 2011 yılına ait. Yine üzerinde Halil İbrahim Aşgın yazmakta ve imza gözükmekte, bu fatura size mi aittir. Yine ikinci bir fatura, burada gözükmektedir ki, bu faturalardan dahası var ve yine ifadeniz mi diye sorduğumuz sayın Aşgın’ın beyanının olduğu bu belge, faturalar ve beyan sayın başkanın kendisine mi aittir? Kamuoyuna bunları açıklamasını beklemekteyiz."

 

 

Kaynak: anka